Irak, Suriye, Afganistan, Filistin, Mora, Cad, Turkistan gibi ulkelerde Musluman kardeşlerimiz acımasızca şehit ediliyorlar, cok buyuk zulme uğruyorlar. Ben bugunku yazımda ozellikle Haziran 2012’den beri daha da şiddetlenen ve Burma (Myanmar)’ın Arakan bolgesinde Arakan’lı Musluman kardeşlerimize karşı yurutulen buyuk katliamdan bahsetmek istiyorum.
Nufusunun %5’ini Arakan’lı Muslumanların oluşturduğu Burma’da Musluman kardeşlerimiz vahşice şehit ediliyorlar. 1942 yılında Canbilli Koyu’ndeki Muslumanlara saldırıp koyde yaşayan kadın, erkek, cocuk demeden herkesin şehit edilmesi, tum mallarının yağmalanmasıyla başlayan ve gunlerce suren saldırılar sonucunda en az 150 bin Musluman kardeşimiz şehit edildi, yuz binlercesi sakat kaldı, yarım milyon insan topraklarından goc etmek zorunda kaldı. 1962 yılında Burma’da yonetim Komunistler tarafından ele gecirilince “Kral Dragon” operasyonu adı altında bir gocmen soruşturması başlatıldı. Camiler, medreseler ve koyler yıkıldı, Mescitler ya eğlence merkezlerine ya da Budist tapınaklarına cevrildi. Toplu namaz kılmak, hacca gitmek, kurban kesmek gibi ibadetler yasaklandı. Bu zulum karşısında bir milyondan fazla Musluman kardeşimiz Arakan’ı terk ederek Bangladeş’te multeci kamplarında yaşamaya başladı. Bu kamplarda ise cok buyuk sefalet, aclık ve salgın hastalıklarla mucadele ettiler.
1942-1996 yılları arasında 300 bin Musluman kardeşimiz şehit edilip, 2 milyonu goce zorlandı. 5000 cami ve medreseyi yaktılar. 1992 yılında 700 kişi Bangladeş sınırında boğularak olduruldu. 1994 yılına gelindiğinde ise 1000den fazla Musluman kardeşimiz yargısız infaz yontemiyle şehit edildi. Haziran 2012 yılından itibaren de Muslumanlara yapılan bu saldırılar gittikce şiddetini artırdı. Bircok Musluman kardeşimizi evlerinde diri diri yaktılar. Zulumden kacmak isteyen Musluman kardeşlerimiz Bangladeş’e sığınmak isteseler de, Bangladeş Hukumeti kendilerini kabul etmeyince yuzlerce Musluman okyanusta boğularak şehit oldu.
Siz bu yazıyı okurken bile dunyanın bircok yerinde binlerce Musluman hala şehit edilmeye devam ediyor. Butun bu vahşet devam ederken bizim suskun kalmamız demek, bu katliamlar sonucunda hayatını kaybeden her insandan sorumlu olduğumuzu kabul etmek demektir.
Allah bize Kuran’da Muslumanların birlik olmalarını emreder.
Muslumanlar birlik olmaktan kacındığı, İslam Birliği geciktiği surece ise bu acılar yaşanmaya devam eder. Hepimiz her gun gazetelerde, haberlerde bu haberleri okuyor ve seyrediyoruz. Fakat zulum goren bu insanlara kısa bir sure acıyıp, sonra hicbir şey yokmuş gibi hayatımıza devam etmek hicbir Muslumana yakışmaz. Herkes “benim cabamdan ne olur” demeden vahşice şehit edilen, buyuk zulme uğrayan tum bu insanlar icin bir şeyler yapmakla sorumludur. Bunun en başında da İslam Birliği’ni sağlamak icin cabalamak gelir.
Vicdan sahibi her insan hemen, hic beklemeden bu zulumlerin durması icin harekete gecmelidir.
Allah bir ayetinde zulum goren bu insanlar icin mucadele etmemizi bizlere farz kılmıştır.
“Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ulkeden cıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gonder, bize katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve cocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?” (Nisa Suresi, 75)
Rabbimiz başka ayetlerde şoyle buyurmuştur:
"Rablerine icabet edenler, namazı dosdoğru kılanlar, işleri kendi aralarında şura ile olanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak edenler ve haklarına tecavuz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır." (Şura Suresi, 38-39)
Rabbimiz yukarıdaki ayetlerden de gorduğumuz gibi muminlerin “haklarına tecavuz edildiği zaman, birlik olup karşı koyan” kişiler olduğunu bildirir. Bizim de yapmamız gereken birlik olmaktır. Bu iman edenler icin cok buyuk bir yukumluluktur, Allah’ın namaz kılmak, oruc tutmak gibi farz kıldığı bir ibadettir.
Allah Muslumanlar birlik olmadıkca yeryuzunde fesadın devam edeceğini bir ayette şoyle bildirir:
… Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryuzunde bir fitne ve buyuk bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)
Muslumanlar olarak mutlaka birlik olup, zulum gorenler icin mucadele etmemiz farzdır. Dunyanın dort bir yanında katliamların bu derece arttığı, zayıf bırakılmış kadın ve cocukların yardım beklediği bu donemde İslam aleminin birlik olup, Kuran ahlakını tum dunyaya yayması, İslam Birliği icin elinden geleni yapması ertelenmemesi gereken, cok onemli bir ibadettir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Arakan’da Şehit Edilen Her Muslumandan Sizin de Sorumlu Olduğunuzun Farkında mısınız?