Lewis Hamilton, Charles Leclerc’in bu sezon Sebastian Vettel’i “surekli” olarak geride bıraktığı performansını ovdu ve genc surucunun gelecekte “daha buyuk başarılar” elde edeceğini duşunuyor. Leclerc, Bahreyn’de motor sorunuyla kacırdığı ilk F1 galibiyetine 11 yarış sonra Lewis Hamilton’ı arkasında tutmayı başardığı Belcika’da almıştı. 21 yaşındaki Ferrari surucusu, F1’deki ikinci sezonunda takıma katıldı ve şu ana kadar dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel’i cokca zorladı ve son altı sıralama turlarında takım arkadaşının onunde yer aldı. Leclerc’in Ferrari’ye sağladığı uyum hakkında ne duşunduğu sorulan Hamilton, “Sonucların, onların yerine konuştuğunu duşunuyorum.” “Hicbir surucu icin ust duzey bir takıma gecip dort kez dunya şampiyonu olmuş, cok tecrubeli bir surucuye karşı yarışmak kolay değildir.” “Ve ilk yarıştan itibaren surekli olarak yarışlarda, sıralama turlarında dort kez dunya şampiyonunu gecmek kolay değil.” “Sonuclar, onlar adına konuşuyor. Bu sene bazı yarışlarda gercekten şanssızdı. Bugun ucuncu galibiyetini almış olabilirdi.” “Bu yuzden ondan daha buyuk başarılar geleceğini duşunuyorum. Gelişimini ve onunla mucadele etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde konuştu. Leclerc, sezona Vettel’in birinci surucu olduğunu kabul ederek başlamış ve işinin takımın bu fikrini değiştirmek olduğunu soylemişti. Sezonun ilk 13 yarışından sonra Vettel, Leclerc’in sadece 12 puan onunde yer alıyor ve her ikisinin de altışar podyumu var. Ancak Leclerc’in 3 pole pozisyonuna karşılık Vettel’in 1 pole pozisyonu var ve Monakolu surucu Ferrari’nin 2019’daki galibiyet hasretini sonlandıran isim oldu. İnternet Haber