Mercedes takım patronu Toto Wolff, Ferrari ile aralarındaki duzluk hızı farkını, Red Bull’un hibrit motor doneminin başlarındaki durumuyla karşılaştırdı. Wolff, Mercedes’in Belcika’da Ferrari’nin duzluklerdeki hızına cevap veremediğini soyledi, buna ornek olarak ise Sebastian Vettel’in startta Lewis Hamilton’a gecilmesine rağmen daha sonra ikinciliği geri almasını gosterdi. Wolff, “Eğer bana yarıştan once ikinciliği ve ucunculuğu verecek olsanız bunu kabul ederdim. Cunku paketimizin, duzluk hızı konusunda Ferrari’ye gore kotu olduğunu biliyoruz.” “İlk viraja ve sonrasındaki duzluğe bakın, Sebastian cok kotu dondu ancak duzlukte yine de bizi gecebildi.” “Artık, Red Bull’un 2014 ve 2015’te duzluklerde nasıl hissettiğini biliyorum.” şeklinde konuştu. Yarıştan sonra konuşan Hamilton ise, Mercedes’in Monza’da daha fazla duzluk performansı bulması gerektiğini soyledi. Hamilton, “Onumuzdeki gunlerde bir şekilde duzluk hızı konusunda buyuk gelişim yapmak zorundayız. Bu mumkun mu bilmiyorum ama bunu yapabilecek biri varsa, bu bizim takımımızdır.” dedi. Mercedes’in bu durumu geliştirip geliştiremeyeceği sorulduğunda ise Wolff, “Onumuzdeki beş gunde 15 km/sa bulabileceğimizi duşunmuyorum.” “Ancak durum bu, şikayet edemeyiz. Monza’ya elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanacağız. Burası bize cok iyi uyan bir pist değil ve favori Ferrari ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” “Ve pazar gunleri, yuksek hızlı pistlerde bile daha yakın gorunuyoruz. Bu yuzden Monza’da kazanmak icin her şeyimizi ortaya koymamız gerektiğini duşunuyorum.” dedi. İnternet haber