Ferrari patronu Mattia Binotto, Belcika Grand Prix’sini takımdaki ilk zaferi olarak sayamayacağını cunku Charles Leclerc ve diğer Ferrari calışanlarının ovguyu hak ettiğini soyledi. Leclerc, bu sezon Bahreyn ve Avusturya’da son turlarda galibiyeti kacırmasından sonra nihayet Belcika’da kazanmayı başarmıştı. Bu sezon başında Ferrari’nin takım patronluğu gorevine gecen Binotto, sonunda ilk galibiyetini elde ettiği icin mutlu mu yoksa rahatlamış mı olduğu sorulduğunda, “Durust olmak gerekirse, takım patronu olarak bunu ilk galibiyetim olarak sayamam.” “Charles icin daha mutluyum, takım icin daha mutluyum ve bir ovgu varsa onlar hak ettiler.” “Bir takım olarak calışıyoruz, roller fark etmiyor. Bugun, takımın gucunun cok onemli olduğunu kanıtladık.” şeklinde konuştu. Mercedes surucusu Lewis Hamilton, son turlarda Leclerc’e cok yaklaşmış, ancak Monakolu surucu yarışı 0.9 saniye farkla kazanmayı başarmıştı. Bu konuda Leclerc, “Avusturya’da olanı duşunmedim, ancak muhendisim her tur aradaki farkı soyluyordu ve bu fark gittikce azalıyordu. Bu yuzden işime odaklanmaya ve aracın dengesini iyileştirmeye calışıyordum.” “Arka lastiklerde bazı sorunlar yaşadık, ilk sırada kalmak icin lastiklere elimden geldiğince yardım etmeye calışıyordum ve bunu yaptık.” “Pitten Sebastian’ın arkasında cıkınca, ilk başta aşınmanın orta hamurda bu kadar fazla olacağından ve onu yakalayabileceğimden emin değildim.” “Ancak iki, uc tur sonra buyuk bir hız farkı vardı. Bu yuzden de birbirimizle mucadele ederek zaman kaybetmeyeceğimizi duşundum ve aynen boyle de oldu.” “Sonlara doğru aynaları kontrol ediyordum ve her tur aradaki fark telsizden soyleniyordu ve o cok, cok hızlıydı.” “Cok yakındı. Bir tur daha olsaydı Lewis’i arkada tutmak zor olabilirdi.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Binotto: "Spa’yı, Ferrari patronu olarak ilk galibiyetim olarak sayamam"