Toro Rosso surucusu Pierre Gasly, uzun sure boyunca oda arkadaşlığı yaptığı eski arkadaşı Anthoine Hubert’in kaybını kabullenmekte zorlandığını soyledi. 22 yaşındaki Hubert, cumartesi gunku Formula 2 yarışında gecirdiği kazadan sonra hayatını kaybetmişti. Hubert ve Gasly, alt kategorilerdeyken Fransa Motor Sporları Federasyonu’nun genc surucu programındalardı. Belcika GP’den sonra konuşan Gasly, Hubert’in en yakın arkadaşlarından biri olduğunu soyledi. Gasly, “Sanırım yarış oncesi en duygusal olduğum hafta sonuydu. Cunku 23 yaşındayken bu tur bir anı yaşamaya, en yakın arkadaşlarınızdan birini kaybetmeye hazır olmuyorsunuz.” “Yedi yaşımda kartingde yarıştığımdan beri onunla beraber buyudum, oda arkadaşıydık, altı yıl boyunca aynı apartmanda yaşadık.” “Sınıf arkadaşıydık, 13 yaşımdan 19 yaşıma kadar onunla beraber okudum. Federasyonun ozel okulunda aynı profesorden ders aldık.” “HÂl şoktayım. Her şeyin ne kadar hızlı gelişebileceğini fark edemiyorum. Bu korkunc. Anthoine’ı tanıyan ortak arkadaşlarımızla goruşmeyi planladım, cunku hicbirimiz neler olduğunu gercekten anlamadık ve bu cok uzucu.” şeklinde konuştu. Belcika GP’yi kazanan isim, Hubert’in bir başka arkadaşı Charles Leclerc oldu ve galibiyeti Hubert’e adadı. Gasly sozlerine şoyle devam etti: “Yarıştan once Charles’a ‘Lutfen bu yarışı Anthoine icin kazan’ dedim. Cunku Charles, ben ve Anthoine yarışmaya aynı sene başlamıştık.” “Ve Anthoine 2005’te kartingde Fransa Kupası’nı kazanmıştı. Bircok sene boyunca beraber yarıştık ve hepimiz birbirimizi tanıyoruz.” “Birkac sene once Jules (Bianchi), şimdi de Anthoine… Bu, Fransa motor sporları icin korkunc. İkisi de harika karakterlerdi.” Red Bull takım patronu Christian Horner ise, “Anthoine ve Pierre birlikte buyuduler, birlikte seneler boyu yarıştılar, aileleri birbirlerini cok iyi tanıyor. Bu durum onu cok etkilemiş olmalı.” “Benim yapabileceğim tek şey biraz destek olmaya calışmak ve Anthoine’ın, istediği şeyi yaptığını ve ‘Formula 1 aracında yarışma şansına sahip olsaydı buna iki elle sarılmış olacağını’ soylemekti.” dedi. İnternet Haber