McLaren caylağı Lando Norris, Formula 1 suruculerinin bile motor sporlarındaki guvenlik seviyesini cok yuksek gorduğunu ve Anthoine Hubert’in kaybının kendisini “oldukca sarstığını” soyledi. Hubert, gectiğimiz cumartesi gunu Spa’daki Formula 2 yarışında gecirdiği kazada hayatını kaybetmişti ve Juan Manuel Correa da o kazadan beri yoğun bakımda tutuluyor. Kaza, Belcika Grand Prix’sinden bir gun once gercekleşmiş ve ozellikle Hubert’in cocukluk arkadaşları Pierre Gasly ve Charles Leclerc başta olmak uzere bazı suruculer acık şekilde uzgun gozukmuştu. Norris bu konuda, “Bu beni oldukca sarstı, cunku bazen guvenliği garanti olarak goruyoruz. Cok buyuk kazalardan kurtulup iyi olacağımızı duşunuyoruz. Ancak bu cok hızlı şekilde diğer turlu de olabilir.” “Sanırım gecmişte bu durum daha fazla beklenen bir şeydi ve daha fazla meydana geliyordu. Herhangi birimizin başına gelebilecek bir şeydi.” “Anthoine’ın butun ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Kotu hissediyorum, cunku her gun yarışıyoruz, herhangi birinin başına gelebilirdi.”“Bu gecen sene benim başıma da gelebilirdi. Ve boyle şeyleri duşundukce titremeye başlıyorsunuz.” “Bazı suruculer bu olayı daha sakin karşılamış olabilir ancak ben karşılayamadım.” şeklinde konuştu. Renault surucusu Daniel Ricciardo, yarışa cıkmamayı duşunduğunu soylemişti ancak Norris bunu duşunmediğini belirtti. Hubert ile birlikte buyuyen Toro Rosso surucusu Gasly, bu trajedinin motor sporlarının en ust seviyesindeki gerceklerin bir hatırlatıcısı olduğunu soyledi. Gasly, “Yaz arasında surucu olmayan isimlerle beraber guvenlik hakkında konuşmuştum.” “Onlar, ‘F1 şimdilerde cok guvenli, onceki zamanlara gore cok farklı.’ dediler ve onlara katıldığımı soylemek zorundaydım, cunku bunu duşunmuyorsunuz.” “Ben aractayken cok guvenli hissediyorum. Bize hicbir şey olmayacakmış gibi hissediyorum.”“Bu olay sizi gercekliğe geri donduruyor. Guvenlik anlamında istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, ancak her şeye rağmen her zaman buyuk bir olum ihtimali olacak.” “Bu ayrıca suruculer olarak bizim de kabul ettiğimiz bir şey, ancak ne yazık ki herkese bunun tehlikeli bir spor olduğunu hatırlatan bu olay yaşandı.” “Ve yarış dunyasındaki en yakın arkadaşlarımdan birini kaybetmekten dolayı cok uzgunum.” ifadelerini kullandı. Mercedes takım patronu Toto Wolff ise, yarışların dışındaki kişilerin aracın icinde neler olduğunu “bilmelerinin” veya “fark etmelerinin” zor olduğunu soyledi. Wolff, “Yıllar boyunca bu tur kazalar olmadığı icin şanslıydık ve belki de bu sporun ne kadar tehlikeli olduğunu unutmuştuk.” “Bu cocuklar 90 derecelik bir viraj gibi gozuken Eau Rouge’da 260-270 km/sa hızla suruyor ve donerken gaz kesmiyor. Bu, bu cocukların neler yaptıklarını anlamanın otesinde bir şey.” “Ve bu, cumartesi gunku gibi olumcul şekilde bitebilir.” dedi. internethaber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Norris: F1 suruculeri bile yarışları “guvenli olarak goruyor”