Sebastian Vettel, Belcika GP'de Ferrari'deki takım arkadaşı Charles Leclerc icin "yastık rolu" oynamasının kendisi icin sorun olmadığını soyledi. Leclerc, sıralama turlarında eski dunya şampiyonunu rahat şekilde geride bıraktı ve yarışta da kendisinden daha iyi bir tempoya sahipti. Vettel, Lewis Hamilton'ı arkasında tutabilmek adına erken bir pit stop yaptı ve daha sonra diğer suruculerinin pite girmesiyle liderliğe yukseldi. Ancak hem Leclerc hem de Hamilton kendisinden daha iyi bir tempo yakaladılar. Vettel, Leclerc'in gecmesine izin verirken, Mercedes suruculeriyle bir sure pist ustunde savaşarak takım arkadaşı icin adeta bir "yastık rolu" ustlendi. Daha sonra pite giren Vettel, "Tempom yoktu. Aracta kendimi rahat hissetmiyordum. Lastikler cok cabuk verim kaybediyordu." "Yol tutuş yakalamakta ve onları ust seviyede tutmakta zorlanıyordum. Sadece cok fazla kayıyordum. Benim icin oldukca zor bir yarıştı. Erken pit stopun ardından orada kalamayacağımız acıktı... Leclerc'ten daha fazla kayıyordum ama nedenini bilmiyorum." "Bu yarış takımla ilgiliydi. İlk birkac turun arıdndan lastiklere istediğim kadar bakamadığımı hissettim. O noktadan itibaren de takıma yardım etmek icin orada yer alıyordum." "Yani virajlarda cok zorlanıyordum ve bu da Lewis'in yaklaşmasına izin veren şey oldu. Onu cok uzun sure tutamazdık. Charles icin bir yastık rolu oynamaya ve Lewis'in zaman kaybetmesini sağlamaya calıştım. Sonunda yeterli de oldu. Bu yuzden iyi calıştı." "Kendime bakacak durumda değildim. Charles'ın biraz zaman kazandığından emin olabilmek. icin bir ceşit barikat olduk." dedi. Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise Vettel'in takım arkadaşına kıyasla neden zorlandığını bilmediğini dile getirdi. "Oncelikle aradaki fark hakkında 'buyuk' kelimesini kullanamam. Ama kesinlikle Sebastian bu hafta sonu, cuma ve bugun yarışta cok fazla lastik aşınması yaşadı. Kesinlikle ayarlarla ilgili. Seb normalde lastikleri yonetmede cok iyidir. Yani durumu anlamaya ve analiz etmeye calışacağız. Eğer oğrenirsek, gelecek icin kendimizi geliştirmek icin caba gostereceğiz. Fakat soylediğim gibi, şimdiye kadar bu konuda bir cevabım yok." internethaber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel, Belcika'da "yastık goreviyle" Ferrari'ye yardım ettiği icin mutlu