McLaren, Renault'nun motorla ilgili sorunları cozmeye calışırken "şeffaf" olmasının hayati onem taşıdığını soyledi. Carlos Sainz, daha Bellcika GP'si başlamadan motor sorunu yaşadı ve başlangıcta start alamadı. Dieğr tarafta Lando Norris, bitime co kaz bir sure kala beşinci sırada giderken guc unitesindeki problem nedeniyle yolda kaldı. Takım patronu Andreas Seidl, takımın iyi puanlar kazanma fırsatını tepmesinden oturu hayal kırıklığı yaşadığını ve neler olduğunu anlama konusunda ortak bir caba gostermeleri gerektiğinin altını cizdi. Seidl, "İki arcala birden yarış dışı kalmak, hatta birisinin yarışa bile başlayamaması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Aynı zamanda Renault tarafında da aynı şey vardı." "Renault sezon boyunca guc unitesi guncellemeleri getirmek icin cok buyuk bir caba harcıyor ve bunu gormek cesaret verici. Ama tum bu cezalar ve yarış dışı kalmalar hayal kırıklığına yol acıyor." "Daha şeffaf ve acık bir ilişkimizin olması, sorunları birlikte analiz etmemiz ve birlikte cozmeye calışmamız cok onemli." dedi. Eski B versiyon motordaki sorunlardan oturu C versiyonla yaşamadıkları icin pişman olup olmadıkları sorusuna Seidl, "Oncelikle beklemeliyiz, bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bu bir spekulasyon, sadece gercekleri gormeliyiz. Bunun motor versiyonuyla herhangi bir ilgisi olduğunu sanmıyorum." yanıtını verdi. Seidl, Norris'in guc unitesinin, omrunun sonunda olmadığını ve bu yuzden tekrar kullanabilecek kilometreye sahip olması gerektiğini soyledi. McLaren şimdi sıralamalarda yavaş kalırken, nasıl yarışta bu kadar guclu olabildiğini araştırıyor. Seidl, "Gelecek hafta analizi gormek ilginc olacak. Neden dorduncu en hızlı arac olduk, bunun sebebi neydi gormeliyiz. Cunku cuma ve cumartesi gununden sonra bunu beklemiyorduk. Lando ile sıralamalarda ucuncu bolumden 0.1 saniye uzaktaydık ama farklı bir yarış bekliyordum." dedi. internethaber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, motor konularında Renault'dan şeffaflık istiyor