Alain Prost motor sporlarının, F2 yarışcısı Anthonie Hubert’in hayatını kaybettiği yarışın ardından guvenlik konusunda kendisini geliştirmeye devam etmesi gerektiğini soyledi. Hubert Spa Francorchamps pistinde Cumartesi gunu yapılan yarışta Juan Manual Correa ile yaşadıkları trajik kazanın ardından hayata gozlerini yummuştu. Kazanın ardından yarış hızlı bir şekilde kırmızı bayrakla durduruldu ve bir daha yeniden start verilmedi. Hubert aldığı yaralar karşısında fazla dayanamadı. Correa ise bacak kırıkları ve omurga yaralanması ile kazayı atlatmıştı. “Yarış topluluğu icin zor bir gun. Cok uzucu ve zor bir gun.” “Bildiğiniz gibi o bizim akademinin uyesiydi. Ailesi, kardeşi ve arkadaşları icin zor bir gun.” “1980’ler boyle geciyordu. O zamanları hatırlıyorum. Daha fazla olmayacağını duşunuyordum ama evet oluyordu.” “Motor sporlarının tehlikeli olduğunu biliyorduk. Bircok spor daha tehlikelidir. Motor sporları bunların arasındaki en guvenli olan sporlardan birisi.” “Bisiklette iki genc ismin olduğunu duymuşsunuzdur. Ve bu genelde genc isimlere oluyor.” “Cok zor ama biz birlikteyiz ve işleri daha iyi yapmak icin calışıyoruz.” “Fakat bu sporu ve bu yaşamı seviyoruz.” Prost Hubert’i Renault pilot akademisinden tanıdığı icin oldukca iyi biliyordu. Cumartesi gunu kazadan saatler oncesin 2020 sezonunda F2 icin vatandaşına bir koltuk bulmayı başarmış. “Akademide onu zorluyordum. Surekli konuşuyordum. Oldukca iyi birisiydi. Cok akıllıydı, zeki ve meraklı birisiydi.” “Avusturya’da F1 testi yaptı. F2 yarışından once onun icin birkac program ayarlamıştık.” “Ona F1’e kadar yardım etmek istiyordum. Yani cok acı. Soyleyecek sozum yok.” “Kesinlikle 22 cok erken.”
İnternet Haber __________________
Prost: 22 yaş cok erken
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Prost: 22 yaş cok erken