Haas, Formula 1 takım patronu Gunther Steiner, son donemde cıkan soylentilere rağmen Nico Hulkenberg ve Kevin Magnussen'in birbirleriyle sorun yaşamayacağından emin gorunuyor.
Hulkenberg, Amerikalı ekibin değişiklik yapmaya karar vermesi durumunda 2020'de Haas'ta Kevin Magnussen'le birlikte mucadele edecek. Bununla birlikte Magnussen ve Hulkenberg, 2017 Macaristan GP'deki pist ustundeki olayın ardından pist dışında da surtuştuler. Magnussen, kendisini eleştiren Hulkenberg'e kufurlu bir soz soylerken, ikili arasındaki rekabet Drive to Survive'ın da onemli hikayelerinden birisiydi. Ancak Gunther Steiner bunu o kadar da onemsemiyor. "Bunu yonetebiliriz. Bunu duşunmuyorum bile, bu onlarla ilgili değil, takımla ilgili. Hepimiz yetişkin insanlarız ve burada bir iş yapıyoruz." "Birlikte calışmaktan hoşlanmadığımız meslektaşlarımız olduğuna eminim. Ama bu bir iş, boyle bakıyorum. Bu konuda pratik olmalıyız. Ama bu yaptığımız şeyi etkileyecek bir şey değil. Bu onların problemi, bizim değil." Hulkenberg, takım arkadaşlarının mutlaka arkadaş olmasına gerek olmadığını soyleyerek ortaklığa acık kapı bıraktı. "Elbette bunu gormeyi cok isterim! Durust olmak gerekirse takım arkadaşı, takım arkadaşıdır. Bunu kabul etmek zorundasınız. Belki daha iyidir bilmiyorum. Bu benim icin anlaşma bozucu bir şey değil." Magnussen ise şoyle konuştu: "Aramızdaki durum buyuk oranda dramatize edildi. Bu konudan gercekten sıkıldım. Nico'yla benim aramda iki yıl once Macaristan'da sadece bir kez olay yaşandı. Bunun hakkında konuşmaya devam ediyor olmamız inanılmaz. Pist dışında arkadaş olan cok fazla surucu yok. Birbirimizi geciş toreninde gorduğumuz zaman selamlaşıyoruz. Aramızda sorun yok. " Magnussen guclu bir takım arkadaşı istiyor ve bunun Grosjean olmasından da memnun kalacağını dile getirdi. "Şu ana kadar verilmiş bir karar yok ama her acıdan mutluyum. Grosjean'la da mutluyum ve herkesle mutlu olabilirim. Orta gruptayken guclu bir takım arkadaşınıza ihtiyac oluyor. Guclu olarak kabul goren ve iyi puanlar alan birisine ihtiyac var. Cunku kendinizi gostermenizin tek yolu budur." "Eğer yarışlar kazanamıyorsanız, şampiyonluk icin yarışamıyorsanız, ne yapabileceğinizi gostermek icin yanınızda guclu birisine ihtiyacınız var. Aksi takdirde guclu bir kıyas noktasına sahip olmadığınızda neler yaptığınızı gostermeniz zor oluyor. Ama şu anda buna sahip olduğumu duşunuyorum. Bundan şikayetci değilim." İnternet Haber