Charles Leclerc, galibiyete ulaştığı Belcika GP sonrası artık galibiyet savaşı vermeye hazır olduğunu soyledi. Leclerc, gecen hafta sonu pole pozisyonundan başladığı Belcika GP'de Formula 1'deki ilk zaferini almayı başardı ve hem Sebastian Vettel hem de Mercedes suruculerine karşı ortaya koyduğu performans cesaret vericiydi. Ferrari surucusu, takım icni zor gecen sezonda beşinci sırada yer alsa da tecrubeli takım arkadaşının sadece 12 puan gerisinde yer alıyor. Leclerc, "Son altı yarışta sıralama turlarında daha iyi bir performans sergilediğimi duşunuyorum. Yaklaşımımı biraz değiştirdim. Yarışta biraz farklı bir hikaye oluyor. Onceki iki yarışta biraz zorlandım. Ama durumu değiştirdim ve bu harika bir deneyim oldu." "Dunya şampiyonluğu mucadelesine hazır olduğumu hissediyorum. Bunu başarabileceğim araca ve takıma sahibim." "Acıkcası calışmamız gerekiyor cunku Mercedes'le kıyaslandığında biraz zorlanıyoruz. Oğreneceğim cok şey olduğunu biliyorum, ama kendimi hazır hissediyorum." "O noktaya geldiğinizde kedinizi hazır hissetmeye ihtiyacınız vardır. Aksi taktirde bugun olduğum koltukta olmamalıyım." dedi. Monza ile ilgili Leclerc, "Gecen yıl Monza'ya gelmek hayatımdaki en iyi deneyimlerden birisi oldu. Ferrari surucusu olmasam bile aldığım destek inanılmaz buyuktu. Şimdi neler olacağını hayal bile edemiyorum." "Formula 1'deki ilk yarışımı daha yeni kazandım. Bu yuzden mukemmel bir karşılama olacağına eminim." "Gecen yıl da vardı ama muhtemelen şimdi daha da fazla olacak cunku Ferrari icin suruyorum ve aynı zamanda ilk yarışımı kazandım. İtalya'yı gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. İnternet Haber