Toro Rosso pilotları Pierre Gasly ve Daniil Kvyat, Honda motorunun Monza'da kendilerine yardım etmelerini bekliyor. Toro Rosso gectiğimiz hafta sonu gercekleştirilen Belcika yarışında guclu bir performans sergiledi ve iki aracla da puan aldı. Ozellikle yeni versiyon motora gecen Daniil Kvyat'ın yarış performansı etkileyiciydi. Monza oncesi konuşan Rus pilot şoyle dedi: "Spa'daki hafta sonu motor sporlarındaki herkes icin zordu ancak yarışta iyi performans sergiledim. Son sıradan başladım ve yedinci oldum. Bu Spa gibi motor gucunun onemli olduğu bir pistte olduğu icin, Monza konusunda bizi iyimser hale getiriyor." "İtalya GP, takımız icin bir ev yarışı ancak benim icin de onemli cunku cocukluğum İtalya'da gecti. Şimdiye kadar Formula 1'de yarışırken Monza'da bir başarım olmadı ancak alt kategorilerde burada kazandım ve pisti seviyorum. Tum virajlar cok ilginc. Spa'daki hafta sonunun ardından bu yıl daha iyi sonuclar icin mucadele edebileceğimize inanıyorum. Guc unitesinin yeni versiyonu bize yardımcı olmalı." "Burada virajlara doğru şekilde girmek, virajları doğru şekilde kullanmak iyi bir tur icin kilit rol oynuyor. Lesmo ve Parabolica icin bu cok onemli. Cok az viraj olduğu icin aslında tum virajları doğru kullanmak onemli." Pierre Gasly ise şoyle devam etti: "İlginc bir yarış beni bekliyor son versiyon Honda motoruna gececeğim icin grid cezası almam gerekiyor. Bu yuzden de son sıradan başlayıp, kazanmaya calışacağım. Bu sıralamaların o kadar onemli olmayacağı ve yarışa odaklandığımız anlamına geliyor. Pozisyonları geri kazanmak ve yeni motorun gucunu kullanmamız gerekiyor." İnternet Haber