Daniel Ricciardo, birlikte calışmanın oldukca kolay olduğu Nico Hulkenberg'in gelecek sezon Formula 1'de kalmasını umut ediyor. Ricciardo, Red Bull'da gecirdiği donemin ardından bu yıl Renault Formula 1 Takımı'nda Nico Hulkenberg'e katıldı. F1'in podyuma cıkmadan en cok yarışan pilotu konumunda yer alan Hulkenberg, Renault'nun 2020 icin Esteban Ocon'la anlaşmasının ardından sezon sonunda takımdan ayrılacak. Motorsport.com'a konuşan Ricciardo, Hulkenberg'in ayrılmasına şaşırıp şaşırmadığı sorusuna şoyle yanıt verdi: "Evet, bu hafta oncesinde takımdan ayrılacağına dair hicbir işaret yoktu. Planının ne olduğundan pek emin değilim ama eğer F1'de kalmak istiyorsa umarım kendisi icin bir şeyler bulabilir. Demek istediğim, o calışması cok kolay bir insan. Bizde durum buydu." "Cok tecrubeli. Cok mantıklı, 'buradayız ve yarışacağız' duşuncesinde, takıma mumkun olduğunca bilgi veriyor. Onunla rahat bir yaklaşıma sahip oluyorsunuz ve şimdiye kadar hic caba gerektirmiyordu." Ricciardo, sezon sonundan once Hulkenberg'den daha fazla şey oğrenebileceğini ve şimdiye kadar olduğu gibi, kalan yarışlarda da birbirlerini zorlayacaklarını duşunuyor. Hulkenberg, Avrupa F3 ve GP2'deki şampiyonlukların ardından F1'e gelirken, şimdiye kadar hic podyuma cıkamadı ancak 2015'te Force India icin yarışırken, Le Mans 24 Saat'e katılıp galibiyete ulaştı. Ricciardo, "Hulkenberg ust duzey bir surucu. Alt kategorilerde her şeyi kazandı ve F1'de asla en iyi koltuklardan birisine sahip olamadı. Bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor." "Şimdi benimle aynı takımdan ve eğer beni yenerse onun yarış kazanabilecek bir surucu olduğunu bilirsiniz. Bu yıl elinden gelenin en iyisi yapacağını ve insanlara neler yapabileceğini hissettirmeye calışacağını duşundum. Bunu ilk birkac yarışta gordum, aracı oğrenmek icin yapılması gereken şeyler vardı." "İlk birkac yarışta hızlı olduğunda bu duruma şaşırmadım. Yani 'Yapacak işlerim var' diye duşunuyordum. Sonra momentum yakaladım ve o gunden beri inişler ve cıkışlar oldu. Ama evet, hızlı. Teknik anlamda bakarsak bazı alanlarda Max'le cok benzer." dedi. İnternet Haber