Formula 1'de yarış takviminin 21'e cıkması ve onumuzdeki sezon ise 22 Grand Prix yapılacak olması Ferrari piloti Sebastian Vettel'in tepkisine neden oldu. Alman pilot gelecekte bu sayının azaltılması gerektiğine belirtirken 16 yarışın Formula 1 icin ideal Grand Prix sayısı olduğuna inanıyor. GP sayısının 16'ya duşurulmesiyle birlikte bir yandan pilotların daha fazla zamana sahip olacağını, diğer yandan da mekanikerlerin uzerindeki buyuk stresi azaltacağını duşunen Vettel konuyla ilgili şunları soyledi: '16 YARIŞIN OLDUĞU SEZONLARA DONMEK İSTİYORUM' “Şahsen, 16 yarışın olduğu sezonlara geri donmek istiyorum. Dunya Kupasını bu şekilde izleyerek buyudum ve bu iyi bir sayı. Pilotlar icin iyi bir şey daha esnek bir programa ve daha fazla şey yapma fırsatına sahip olacağız. Ben talihli pilotların sonuncusu olduğumu duşunuyorum, bir takvimde 22 yarış buyuk bir stres, ozellikle muhendisler ve mekanikerler icin." 'YATIRIMCILAR DIŞINDA KİMSEYE YARDIMI YOK' Liberty Media, onumuzdeki yıllarda 25 yarış sezonu yapmaktan yana. Vettel, cok sayıda Grand Prix ile her şeyin cok daha karmaşık olacağını ve bunun para kazanmak isteyen yatırımcılar dışında kimseye yardımcı olmayacağı goruşunde. 2016, 2018 ve 2019 sezonlarında toplam 21 Grand Prix duzenlenirken tarihin en buyuk rakamıydı. 2020'de ise sayı 22 olacak ve bu Formula 1 icin yeni rekor olacak. İnternet Haber