Daniil Kvyat, Toro Rosso'nun takımlar şampiyonasında beşinci sıradaki yerini koruyabilmesi icin tek turdaki performansını arttırması gerektiğini duşunuyor. Rus pilot gecen hafta sonu Spa Francorchamps'ta yapılan yarışa son cizgiden başlamasına rağmen harika bir performans sergiledi ve yedinci sırada finiş gordu. Ancak Kvyat, sadece sekiz puan onunde yer aldıkları Renault'ya karşı pozisyonlarını koruyabilmeleri icin tek turdaki performanslarını geliştirmeleri gerektiğini soyledi. "Serin şartların bize yardımcı olduğunu biliyoruz fakat bize her zaman yardımcı olacak şartlara guvenemeyiz. Burada olduğu gibi sıralama turlarında gelişmemiz gerekiyor. Bilirsiniz, daha fazla puan almak istiyorsak bu olmamalı." "Sıcak şartlardı bu pist bize pek uymuyordu. Mantıken bu pist bize asla o kadar da uymamalı. Ama en onemli gunde her şeyi bir araya getirmeyi başardık." "Durust olmak gerekirse pazar gunleri her şeyi doğru şekilde yaparsak, cuma ve cumartesi gunleri biraz geride kalmamız umrumda değil." Kvyat ve takım arkadaşı Pierre Gasly, McLaren'la aralarındaki 31 puanlık farkı kapatsa bile kendilerini gecemeyeceklerini duşunmuyor. "Şu anda onlara odaklanmak cok iyimser olacak. Cok iyi bir yıl geciyorlar. Bu yarış onlar icin tek seferlikti. Ne kadar iyi olabileceklerini biliyoruz. Her yarışa ayrı şekilde odaklanmamız gerektiğini duşunuyorum. Takımlar şampiyonasına pek bakmamalıyız." "Spa'nın ardından iyi gorunduğumuzu biliyorum. Ama sadece sahip olduklarımıza odaklanmalıyız." Kvyat, Spa'da gridin arkasından iyi şekilde yukselmesinin kendisini mutlu eden faktorlerden birisi olduğunu soyledi. "Cuma ve cumartesi gunleri biraz tempo kaybettik ve tek gunde geri getirmeyi başardık. Son sıradan başladık ve onumde başlayan Red Bull'la yarışın buyuk kısmında mucadele ettik." "Bu pastanın uzerindeki bir kiraz gibiydi. Bu yuzden kariyerimin bu noktasında kendime guveniyorum, iyi hissediyorum ve zorlamayı surdureceğim." İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kvyat: "Toro Rosso sıralama sorununu cozmeli"