Dunya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb, diğer pilotlarla Formula 1 aracında test cıkmayı heyecanla beklediğini ancak bunun kolay olmayacağının farkında olduğunu soyledi. WRC'de ust uste beşinci kez şampiyon olarak tarihi bir rekora imza atan Fransız pilot, gelecek haftaki Barselona testlerinde Red Bull Racing aracına gececek. Daha once Renault F1 aracını kullanan Loeb icin Barselona, diğer F1 pilotlarıyla birlikte resmi olarak teste cıkacağı ilk suruş olacak. Bu arada Fransız pilot, testlerden once Red Bull aracına alışabilmek icin Silverstone'da suruş yaptı. Citroen pilotu, Silverstone'daki suruşun, pist koşullarının oldukca kotu olmasına rağmen, kendisi icin faydalı olacağını kaydetti. Loeb, "Barselona'ya hazırlık acısından, orada Silverstone'daki koşulların olacağını sanmıyorum. En azından oyle olmayacağını umarım. Silverstone, Barselona'ya cok fazla benzemeyecek olsa da, benim icin araca alışmam acısından cok faydalı oldu" dedi. Barselona testlerinin kendisi icin kolay gececeğini duşunmediğini belirten Loeb, "İlk kez, diğer profesyonel F1 pilolarıyla birlikte suruş yapacağım. Dolayısıyla kesinlikle cok ilgi cekici olacak" dedi. Loeb, "Silverstone'da pist koşullarında ancak 100 kilometre yapabildim. Aracı tam anlamıyla keşfedemedim. Fakat duzluklerdeki hızlanmada gucu gercekten hissediyorsunuz. Cok eğlenceliydi. Barselona'ya cıkmayı heyecanla bekliyorum" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________