Marco Melandri, bu sene yaşadığı sorunların ardından emekli olmayı bile duşunduğunu itiraf etti. Şampiyon takım olmasına rağmen Ducati ile kotu bir sezon geciren İtalyan yarışcı, en sonunda Kawasaki'ye gecme kararı almış. Takım arkadaşı Casey Stoner'in 6 yarış kazanmasına rağmen Melandri sadece bir kez ilk 5'e girip puanlamada 17. olmuştu. Melandri gecen sene icinde bulunduğuu durumu kendi websitesinde şu cumlelerle ozetledi; "2008 Benim icin hayal kırıklığıyla dolu olmasına rağmen cok şey oğrendiğim bir yıldı. Kotu durumların hepsinde atık bırakmayı duşunmuştum." "Kesinlikle benim uğraşmadığımı kimse soyleyemez. Elimden gelenin en iyisini yapmak icin cok uğraştım. Her yarışa kazanmak amacıyla cıktım, ama olmadı." "Ama bazı şeyler ters gittiğinde size yapacak bir şey kalmıyor, kaderiniz değişiyor." "Oğrendiğim şeylerden birisi bir şeyler ters gittiğinde hicbirşey yapamayacağınızdır, 'Yanlış olan ne?' gibi sorular sorup cevaplamak hicbirşey kazandırmaz. Sorunlarınızı araştırmak geleceğinizi değiştirmez, sadece sizi daha fazla uzer. Bence en iyisi elinizden geleni yaptığınızı bilerek herşeyi olacağına bırakmak." TUrkiyeF1.Com __________________