GP2 pilotu Bruno Senna, bugun ilk kez Honda Racing'le Formula 1'de suruş yapma imkanı yakaladı. Takımın "genc suruculer proğramı" cercevesinde piste cıkan Brezilyalı pilot, ruyalarının gercek olmasından cok mutlu olduğunu soyledi. Senna, "Formula 1 testlerindeki ilk gunum, beklediğim gibi cok buyuk bir an oldu. Ayrıca cok keyif vericiydi. Gercekten cok zevkliydi" dedi. Sabah seansında diğer Alex Wurz ve Lucas di Grassi'yi dikkatli bir şekilde takip ettiğini soyleyen Senna, "Bu sabah, sıramı beklerken, mumkun olduğunca hazırlıklı olmak piste odaklandım. Takım telsizini dinledim ve takımın nasıl calıştığına baktım. Piste cıkana kadar cok sakindim ancak garajdan cıkar cıkmaz, bunun benim icin gercekten ne kadar onemli bir an olduğunu anladım" diye konuştu. Senna, "Bu benim icin cok ozel bir fırsat. Hayatımın ruyası gercek oldu. Takım harikaydı, kendi seviyemi bulmam icin beni serbest bıraktılar. Arac icinde ilerleyen turlarda kendimi cok iyi hissettim. Vites değiştirme, motorun gucu, aerodinamikler GP2 ile kıyaslandığında cok farklı. Carşamba gunu araca daha iyi alışabilmem icin birkac ayar gerekecek. Fakat genel olarak cok iyi gecti" dedi. Brezilyalı genc surucu ayrıca, "Bugun (dun) başardıklarımla cok mutluyum. Benim icin, harika, harika bir gundu. Honda takımına, bana bu imkanı sağladıkları icin inanılmaz derecede minnettarım" ifadelerini kullandı. Honda ile piste cıkan bir diğer pilot Lucas di Grassi ise, bugunku suruşun kendisi icin iyi bir tecrube olduğunu soyledi. Di Grassi, "Oluksuz lastiklerle ilk kez suruş yapıyorum. Arac da, lastikler de benim icin yeniydi. Arac, 2008-2009 aero kombinasyonundan oluşuyor. O yuzden benim icin tumuyle yeni bir tecrube oldu. Fakat cok zevkli bir tecrube..." dedi. TurkiyeF1.com __________________