Madalya sistemi gelecek yıl hayata geciyor PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Madalya sistemi gelecek yıl hayata geciyor PDT®
-
17-10-2019, 11:49:32Bernie Ecclestone, "madalya sistemini"nin gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlayacağını soyledi. F1 ile LG arasındaki teknoloji ortakığı anlaşması nedeniyle Londra'da duzenlenen basın toplantısında konuşan Ecclestone, "madalya sistemi" onerisinin onumuzdeki FIA Dunya Motorsporları Knoseyi'de onaylanacağını soyledi. Ecclestone, "Bunu hayata gecireceğiz. Tum takımlar mutlu. Artık insanlarla sollama konusunu konuşmaktan bıktım. Bu onerinin ana nedeni de bu. Mevcut puan sisteminde, eğer siz liderseniz, ben de ikinciysem, iki puan icin riske girmem. Ama altın madalya kazanmak istiyorsanız, zorundaysanız, bunu yaparsınız. Cunku encok altın madalya alan dunya şampiyonu olacak" dedi. Madalya sisteminin yarışları daha heyecanlı hale getireceğini ve daha cekişmeli grand prixler seyredeceklerini belirten Ecclestone, "Bu yıl, bahsettiğim nedenden dolayı Lewis'in Massa'yı sollamadığı bircok olaya şahit olduk. Artık hic yarış kazanmadan dunya şampiyonu olmak yok" dedi. Onerisinin ne zaman uygulanacağı sorusuna ise Ecclestone, "Gelecek yıl" cevabını verdi. F1 patronu, "Bunun onumuzdeki FIA toplantısında onaylanacağını umuyorum" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin, "altı yarış kazanan ancak diğer yarışlarda madalya alamayan birinin, her yarışı ikinci sırada bitirenden ustun olmasının adil olup olmadığı sorusuna ise Ecclestone, "Gelecek yıl bunu denemek zor zor daha zor olacak" cevabını verdi. Madalya sistemi, en cok altın madalya toplayan surucunun şampiyon olmasını ongoruyor. Madalya sistemi bu sezon uygulanmış olsaydı altı yarış kazanan Felipe Massa, beş yarışanan Lewis Hamilton'ın onunde dunya şampiyonu olacaktı. TurkiyeF1.com __________________