Carlos Sainz, F1 gridindeki bazı rakiplerini acık şekilde değerlendirdi. Carlos Sainz daha once Toro Rosso'da Max Verstappen'e karşı mucadele etmişti. McLaren surucusu, İspanyol yayıncı Movistar'a yaptığı acıklamada, "Hamilton’a 10 uzerinden 9 veya 10 puan veriyorum." "Rosberg ayrıldığından beri, Hamilton daha az baskı ile cok yuksek bir seviyeye geldi. Verstappen neredeyse ondan daha iyi, ancak Spa'da hata yaptı." diyerek gecen Pazar gunu Kimi Raikkonen ile Hollandalı surucu Verstappen’in kazasına atıfta bulundu. Sozlerine, "Bottas her zaman iyiydi ve henuz yapacakları bitmedi. Valtteri cok yuksek bir seviyede, ancak Hamilton'da acıklaması zor olan bir şey var. Lewis sanki sigara iciyormuş gibi, cok rahat." diye devam etti. Esteban Ocon'a gelince Sainz, Renault'un Mercedes destekli Fransız surucu ile anlaşma imzaladığına şaşırmadığını soyledi. “Şaşırmadım cunku gecen yıl Renault'da bu soylentileri duydum. Gercekten onunla anlaşma imzalamak ve bonus olarak bir Fransız surucuye sahip olmak istediler. Ama Hulkenberg'i tutmamalarına şaşırdım doğrusu." Ferrari'deki durumla ilgili olarak Sainz şunları soyledi: “Vettel olsaydım, pazar gunleri en cok endişelendiğim zaman olurdu. Cumartesi gunu, Leclerc gibi genc bir adam onu yenebilir, ancak Leclerc de Pazar gunu Vettel’i gecebilecek bir hıza sahipse, bu buyuk bir endişe olur.” Son olarak, Sainz, FOM'un Formula 1’deki 2019 sezonu yayınını eleştirdi ve bir sebepten dolayı kendisinin televizyonda nadiren tasvir edildiğini savundu. “Cok sinirleniyorum cunku evde yarışları izlediğimde kendimi gormuyorum. Avusturya gibi onemli anları tamamen kacırdılar, yirmincilikten sekizinciliğe yukseldiğimde hicbir şey gostermediler." dedi. Ancak Sainz, Max Verstappen'in takım arkadaşı olma şansını kacırsa da, Red Bull'dan ayrıldığı icin pişman değil. Eski Toro Rosso surucusu, "İyi gidiyorum, mutluyum, Red Bull'u ozlemiyorum, Yanlış zamanda yanlış yerdeydim." dedi. İnternet Haber