Daniel Ricciardo, hafta sonundan iyi puanlar alamamalarına rağmen Renault'nun Spa'da tempo yukselttiğini duşunuyor. Avustralyalı surucunun ilk ona girme umutları, ilk virajın cıkışında Lance Stroll'un kendisine vurması ve aracının sağ tarafının hasar gormesinden oturu sona ermişti. Diğer tarafta Nico Hulkenberg sekizinci olmayı başardı ancak Ricciardo, tum hafta sonu daha iyi olabileceklerini ve bunun cesaret verici olduğunu duşunuyor. Motorsport.com'a konuşan Ricciardo, Renault'nun Belcika performansıyla ilgili şoyle konuştu: "Bu umut vericiydi. Bence yarışta boylesine hasarlı olan bir aracla bile oldukca iyi bir iş yaptık." "Başından itibaren bizim icin cok guclu bir hafta sonu oldu. Monza gibi daha duşuk yere basma gucu gerektiren pistler icin bu gercekten cesaret verici." "Yani devam etmemiz gerekiyor. Muhtemelen cifte puanı kacırdık ama kesinlikle bazı iyi şeyler vardı. Şimdi devam edeceğiz." Ricciardo, Stroll'un kendisine carpmasının ardından yere basma gucu kaybettiğini ve her turda Eau Rouge'da zorlandığını dile getirdi. "Aracın sağ tarafı ve tabanın neredeyse tamamı eksikti. Hasar gorduğunu soyleyemem, orası komple yoktu." "Olanları rapor ettim ve Eau Rouge'dan gecerken aracı surmek cok zordu. Bu yuzden pite geldim. Belki de yarışı bırakacağımızı duşundum cunku cok fazla hasar oldğundan şuphe ediyordum. Sonra orta lastikleri koyduk ve tekrar cıktık." "Sadece 'devam edelim ve neler olacağını gorelim' diye duşunduk. Bir noktada yedinci sırada gidiyordum ki, buna gercekten inanamadım, anlık da olsa bazı puanlar cıkarabileceğimizi duşundum. Eau Rouge'u cıkmak bu araclarla cok kolay, ama her turda ya nefesimi tutuyordum ya da ayağımı gazdan cekiyordum. Yarışı bitirmekten gurur duydum ama sonunda daha fazlası mumkun değildi." İnternet Haber