Nissan e.dams, Sebastien Buemi'nin 2019/20 sezonu oncesinde Oliver Rowland'la birlikte ABB FIA Formula E Takımı'nda yarışmaya devam edeceğini doğruladı. Buemi, 2014/15 sezonundan bu yana Renault/Nissan e.dams icin yarışıyor ve 2015/16'da şampiyon olurken, uc kez şampiyonayı ikinci sırada tamamlamayı başardı. Nissan gecen yıl Renault'nun girişini devralmış ve ardından İsvicreli surucuyle devam etme kararı almıştı. Temelde bu yıl da takımda kalması bekleniyordu ancak FE ve WEC takvimlerinin cakışması durumu karıştırıyordu. Ancak nihai karar verildi ve Buemi takımda kaldı. Buemi'nin iki takvim cakışması halinde onceliği LMP1 olacak gibi gorunuyor. Buemi, "Beşinci sezonda iyi bir tempo yakaladık ve şimdi bunu devam ettirmeyi umuyorum." "Altıncı sezonda seriye katılan yeni ureticiler var fakat şu anda takım olarak cok fazla deneyime sahibiz. Bu bizi daha rekabetci hale getirecek." "Takım arkadaşımın y,ne Oliver olması harika olacak. İstikrar onemli, zaten bir yıldır beraberiz ve bu cok yardımcı olacak. Oliver gecen yıl cok gucluydu ve onu yenmek istiyorum. Bilirsiniz, takımı ileriye goturmek icin iki hızlı surucuye ihtiyac vardır. Hızlı bir takım arkadaşımın olması beni daha iyi bir surucu yapacak." dedi. Rowland da gecen yıl Alex Albon'ın ayrılığı sonrası Nissan'la ilk kez Formula E'de yarıştı ve caylak sezonunda goz doldurdu. Rowland, "Harika bir yıl ilk yıl gecirdim ama şimdi ikinci yılım icin uygun şekilde hazırlanma ve daha da guclu şekilde geri donme vakti geldi. " dedi. Nissan ilk FE sezonunu altı pole pozisyonu ve bir galibiyetle tamamlamıştı. İnternet Haber