Eski Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, Sebastian Vettel'in "iki numara" olarak lanse edilemeyeceğini duşunuyor. Vettel, 12 aydır yarış kazanamamış olsa da takım arkadaşı Charles Leclerc gecen hafta sonu Belcika'da ilk Formula 1 galibiyetini aldı ve bu zaferi alırken Alman pilot da kendisine yardım etti. Vettel'e "iki numara" yakıştırmaları hakkında carşamba gunu Milano'daki Ferrari etkinliğinde yanıt veren Montezemolo, "Sebastian galibiyet icin cok onemliydi. Eğer Sebastian olmasaydı, Leclerc'in yarış kazanması cok zor olurdu. Zordu, cunku Sebastian Lewis'i birkac tur boyunca arkasında tuttu." "Sebastian bana gore cok iyi bir surucu olmaya devam ediyor. Surucu kadrosu cok iyi. Bilirsiniz, normal hayatımızda hepimiz zorluklarla karşılaşıyoruz." "Ama o geri donmek icin gereken her şeye sahip. Cok yakında bunu yapacak, umarım birkac gun icinde yapacak." "Vettek iki numara değil. Vettel bir numara. Leclerc de bir numara olma yolunda. İki tane bir numara sahip olma iyi bir şey." dedi. Leclerc'le Lauda kıyaslaması Di Montezemolo, Leclerc'in tutumunun ve ozellikle de hatalara cevap verme şeklinin kendisine Niki Lauda'yı hatırlattığını soyledi. Lauda'nın ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım eden Montezemolo, "Charles gecen yıl rekabetci olmayan bir aracta bile hata yapmaksızın hızlı olmayı başardı. Ferrari ile durum elbette farklı ama cok az hata yaptı. Başlangıcta Niki gibi, sadece neden hata yaptığını ve nasıl tekrar etmeyeceğini anlamaya calıştı. Bunun bilincindeydi. Bu yuzden onun cok zeki bir surucu olduğunu duşunuyorum, aynı zamanda da cok hızlı. Gorduğunuz gibi tek turda değil, yarışta da oyle. Belki de yeni nesil suruculerin en iyi temsilcisi ve Formula 1 icin cok onemli." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Montezemolo: "Vettel, Ferrari'nin ikinci pilotu değil"