Eski Williams ve Lotus pilotu Pastor Maldonado, 2014 Formula 1 sezonu ici Ferrari'Ye katılmaya cok yaklaştığını soyledi. Maldonado, Formula 1'deki henuz 24. yarışı olan 2012 İspanya GP'yi kazanmayı başardı ancak 2015'te Formula 1'den ayrılmadan once ikinci bir podyum daha alamadı. Zorlu gecen 2013 sezonunun ardından Williams'tan ayrılan Maldonado, 2014'te Lotus'a katıldı ve 2015'te F1'e veda etmeden once iki yıl boyunca burada yarıştı. Maldonado, 2013 yılında Ferrari ile goruşmelerde bulunduğunu ve hatta 2014'te takıma katılmayı beklediğini soyledi. Maldonado, "O zaman ben tektim, Formula 1'deki yeni yetenekli adamdım. Bugunun Max Verstappen'i gibi. Kendi doneminin Robert Kubica'sı gibi. Donemin genc adamı bendim. İnsanlar benimle bir şeyler konuşmaktan, benimle goruşmektenn zevk alıyorlardı." "Acık olmayan şey elbette ki sponsorum PDVSA ile olan ilişkiydi. Sponsorlarla ilgili buyuk bir cıkar catışması yaşandı ve bununla ilgili bazı pazarlıklar yapıyordu. Sponsorlarım bir cozum bulmak icin acık oldular. Bir noktada Ferrari'ye cok yaklaştık ve o noktada bunun gercekleşmesini bekliyordum." "Benim donemimdi. İkinci bir şansa sahip olduğunuz andı. Her gun yeteneğimi gostermek icin calışmak mucadele etmeme gerek yoktu, cunku bunu yapmam Williams'la imkansızdı." dedi. Maldonado, Stefano Domenicali'nin gidişi ve Luca di Montezemolo'nun ayrılığıyla Ferrari şansının bittiğini soyledi. "Ferrari ile konuştuk. Bir noktada anlaşmaya da yakındık. Eğer o doneme geri donerseniz, farklı aracla kazanan tek genc surucu bendim. Bu yuzden bana ilgi vardı. Takımlar beni gercekten istiyordu. 2013'te gridin onunde daha sık yer almam bekleniyordu fakat oyle olmayınca hayal kırıklığı oldu." "İtalyanlar kariyerim boyunca beni surekli takip etti. Bir noktada anlaşmaya cok yakındık ama bir tur değişiklik oldu. Luca di Montezemolo ve Stofeano Domenicali bıraktı." "İletişimimizi koptu ve başka yerlere odaklanmamız gerekti. Maranello'ya hic gitmedim ama pistte birkac kez goruştuk. Domenicali ile birkac kez konuştum, Montezemolo ile de tanıştım." Maldonado, her ne kadar Williams'a yakın olsa da, 2013 yılındaki korkunc sezonun "bardağı taşırdığını" soyledi. "Williams tarihinin en iyi aracına sahip olmayı beklerken en kotu araca sahiptik." Lotus'a gecmesinin ardından Maldonado, belki de yanlış zamanda yanlış yerde oldu ve istediği sonucları alamadı. Maldonado, "Force India ve Lotus'la goruştuk. Lotus'u sectik. Yine de mutluyum. Sadece şans yakaladığım icin değil. Kariyerim boyunca elde ettiğim tum başarılar icin mutluyum." "Yine de bilirsiniz, cok daha fazlasını yapabilirdim. F1'deki suruculeri gorunce 'Aman tanrım, bundan daha iyisini yapabilirim' diyorsunuz. Şimdi bile durum bu. Ama belki de bu artık benim donemim değildir." İnternet Haber