Max Verstappen, bu sezon startlarda yaşadığı sorunları cozmenin Red Bull ve Honda icin “gercekten zor” olduğunu soyledi. Verstappen bu sezon şimdiye kadar iki yarış kazandı ancak bu iki yarışta da kotu start almıştı. Gectiğimiz hafta sonundaki Spa yarışında da kotu start alan Hollandalı surucu, Kimi Raikkonen ile temas yaşamıştı. 21 yaşındaki surucu, İtalya Grand Prix’si icin Honda’nın yeni dorduncu versiyon motoruna gececek ve yarışa gridin en gerisinden başlayacak. Bu konuda Versappen, “Sorunun ne olduğunu biliyoruz, ancak bunu cozmek gercekten zor.” “Umarım yeni motorla biraz daha iyi olur. Debriyajı bıraktığım andan hemen sonra biraz zorlanıyor gibi gozukuyoruz.” “Start prosedurunde sorun yoktu ve ben de hicbir şeyi yanlış yaptığımı duşunmuyorum.” “Bunun daha cok motorun duşuk devirde urettiği torkla ilgili olduğunu duşunuyorum.” “Şimdi eğer iyi bir start alırsam pozisyonumu koruyorum, eğer kotu bir start alırsam bir ya da iki sıra kaybediyorum.” “Bu biraz zorlu. Gecen sene kucuk bir sorun yaşadığınızda bile iyi durumda olabiliyordunuz, cunku cekiş yakalayabiliyorduk.” “Bu sene bir şekilde, debriyajı bıraktığımda birden cok fazla patinajda kalıyoruz. Lastikler daha soğuk olması bunda bir rol oynuyor olabilir.” “Elbette bu bir bahane değil. HÂl daha iyisini yapabileceğimizi duşunuyorum ve umarım yeni motorla daha iyi olur.” “Normalde sıra kazanılmayan yerlerde iyi startlar aldık veya orneğin Macaristan’da ilk sırayı koruduk.” “Bazı pistlerde belki iyi start alamadık ancak şu anda bu biraz fazla hassas. Bunu daha sağlam yapmanın bir yolunu bulmalıyız, kotu bir start alsak bile iyi şekilde calışmalı.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Start sorunlarını cozmek “gercekten zor”