Daniil Kvyat, bazı insanların neden Alex Albon’ın Spa’daki performansını cok fazla ovduğunu anlamadığını soyledi. Albon, Red Bull ile cıktığı ilk yarış olan Belcika Grand Prix’sine 17. başlamış ve yarışı 5. sırada tamamlayarak etkilemişti. Ancak Kvyat, Albon’ın daha guclu araca sahip olmasına rağmen yarışın buyuk bir bolumunu kendisinin arkasında gecirdiğinin vurgulanması gerektiğini duşunuyor. Kvyat, “Buna niye bu kadar iyi bir start dediğinizi bilmiyorum.” “Bir Red Bull aracıyla 36 tur boyunca arkamda kaldı. Ve yarışa da benim onumde başladı. Belki gelecekte daha iyisini yapar.” “Normalde Albon’ın yaptıklarını pek umursamam, ancak bunu yapmalıydım cunku Spa’da yarış boyunca mucadele ettik. Eğer Toro Rosso’da bunu yapmış olsaydı onun icin harika bir yarış olmuş olurdu, ancak Red Bull’daydı.” “Daha iyisini yapabilir miydi bilmiyorum. Ben sadece gorduğumu yorumluyorum. Belki aracın maksimumu bu kadardı, ancak mucadele ediyorduk ve Spa’daki yarışın buyuk bolumunde bir Red Bull aracını arkamda tutabildim, benim icin memnun edici bir yarış oldu.” şeklinde konuştu. Albon ise, “İyi hissettirdi. Acıkcası yarış hafta sonu icin zihniyet biraz farklıydı, garip bir şekilde neredeyse ilk yarışta cok iyi bir iş yapmak zorunda olduğumuzu hissettik, cunku sadece yarış icin hazırlanmıştık.” “Ancak iyi gecti. İlk stintim gercekten zordu, orta hamurla gercekten zorlandım. Ve biraz da endişeliydim, cunku ondeki kimseyi gecemedim.” “Ancak yumuşak lastiklere gectikten sonra ilerleyebildik ve hafta sonu boyunca altımızda iyi bir arac vardı.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kvyat: “Albon’ın ilk Red Bull performansı abartıldı”