Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton'ın Belcika antrenmanlarında yaptığı kazayı kutlayanları eleştirdi ve taraftarları "gercek fanlar gibi" davranmaya cağırdı. Lewis Hamilton, ucuncu antrenman seansında kaza yaptı ve kazanın ardından taraftarlar kazayı kutladılar. Ancak bu durum F2 surucusu Anthoine Hubert'ın olumu sonrası daha fazla tartışma konusu oldu. Hamilton, Hubert'ın kazasından sonra Instagram'dan taraftarların da icinde bulunduğu pek cok kesimin, suruculerin karşılaştığı tehlikeleri takdir etmediğini dile getirdi. Gectiğimiz hafta sonu yaşanan olayları ornek gosteren Ricciardo, "Birinden hoşlanıp hoşlanmadığınıza bakılmaksızın, birisi kaza yaptığında veya hata yaptığında bunu kutlamak hoş değil. Hamilton, taraftarların kaza olduktan sonra pilotların iyi olduklarını fark ettiklerini ancak durumun oyle olmadığını duşunuyor." "Piste cıktığımız her an risk var. ne zaman duvara carpsanız, iyi ya da kotu olmanız fark etmez, carpıştığınız anda aklınıza bir şeyler geliyor." "O viraja her geldiğinizde belki de psikolojik bir şey oluyor. Bu yuzden fiziksel veya zihinsel olarak sizi etkiliyor. Sanırım onun geldiği nokta da tam olarak burası." "Ona katılıyorum. Ama bu cok zor cunku taraftarlar bizim konumumuza gecemiyorlar ve yaptığımız şeyi asla test edemiyorlar." "Bu sadece mucadele etmediğiniz bir sporun fanı olmanın doğasında var. Kavramak veya anlamak cok zor. Fanlardan tek isteyebileceğimiz gercek bir fan olmaları ve yaptığımız şeye saygı gostermeleri. Sadece yetenekten bahsetmiyorum, riskten de bahsediyorum. Muhtemelen soyleyebileceğimiz tek şey bu." Ricciardo, bu durumu şimdiye kadar hic yaşamadığını soyledi ve şoyle devam etti: "Bunun kimseye olmasını istemiyorum. Sadece Lewis'te olduğunu biliyorum cunku ona yapıldığını soylediğini duydum." "Rakibiniz kim olursa olsun buna gerek yok. Boyle davranışları yetişkinlerden değil, cocuklardan beklersiniz. Umarım daha iyi davranırlar." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo, Hamilton'ın kazasının kutlanmasından rahatsız