Ferrari pilotu Charles Leclerc, Belcika GP'de aldığı kariyerinin ilk zaferiyle omuzlarından buyuk bir yukun kalktığını kabul etti. Bu sene Ferrari ile ilk sezonunu geciren Leclerc, daha once iki defa cok yaklaşsa da kazanamamıştı. Ancak Leclerc, Belcika'da Lewis Hamilton'ın onunde kazanmayı başardı. Leclerc, "Bu ilk galibiyeti almamızın ardından cok mutluyum." "İlk adımı atmak her zaman zordur ancak bunu başardığınızda, omuzlarınızdan cok ciddi yuk kalkar." "Cok gururluyum ancak bunu duşunecek cok zamanım olmadı. Henuz 4 gun olmasına rağmen İtalya'ya geldik ve artık burada yapmamız gereken işe odaklanmamız lazım." dedi. Leclerc, yarışın son bolumunde yavaşlamasının ardından şampiyona lideri Hamilton'ın sadece 0.9 sn onunde damalı bayrağı gordu. Monakolu surucu, yarışın doğasıyla birlikte yakın arkadaşı Anthoine Hubert'i kaybetmesinin, kendisi icin zor bir hafta sonu olmasına neden olduğunu soyledi. Leclerc, "Her şeyi bir araya getirmeyi başardık." "Ben ve Seb arasında harika bir takım calışması oldu. Seb'in birkac tur boyunca Lewis'i arkasında tutması, yarışın sonunda bana cok yardımcı oldu." dedi. 4 kez şampiyon olan Sebastian Vettel, lastik yonetiminde ve performansta takım arkadaşının gerisinde kalmasının ardından kendisi icin en iyi şeyin, Hamilton'a karşı duvar ormek olduğunu soylemişti. Vettel, en son galibiyetini 2018 Belcika'da aldığı icin galibiyetsizlik donemi bir seneyi aşmış oldu. Vettel, takım icerisinde momentum kazanan takım arkadaşını değerlendirdi. Vettel, "Takım dışındaki insanları cok fazla şaşırtmış olması olumlu bir şey." "Ancak o, bir suredir akademi surucusu olması nedeniyle Ferrari ile." "Onun cok fazla potansiyele sahip olduğu acıktı. 2018'de Alfa ile caylaklık sezonu oldukca gucluydu." "Onun doğrudan hızlı olduğunu gormek guzeldi. Takım acısından birlikte calışmamız, birbirimize karşı mucadele etmememiz onemli." "Bu calışıyor gibi gorunuyor ve en onemlisi bu. Gecen hafta sonu, farklı olaylarla golgelense de onun icin onemli bir hafta sonuydu." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc, Spa'daki ilk F1 zaferiyle rahatladı