Charles Leclerc, kendisini beş yıl icinde Ferrari ile şampiyon olmuş olarak gorduğunu soyledi. Charles Leclerc, gecen yıl Alfa Romeo'dan Ferrari'ye geciş yaptı ve bu yıl yeni takımıyla ilk sezonda şimdiye kadar beklentilerin ustunde bir performans sergiledi. Monakolu surucu sıralama turlarında pole pozisyonları aldığı gibi, takımın bu yılki ilk zaferini de alan isim oldu. Belcika GP zaferi sonrası konuşan Leclerc, galibiyeti aldığı icin rahatladığını soyledi. "Beş yıl sonra kendimi Ferrari'nin şampiyonu olarak goruyorum. Gelişmek adına en yuksek hedefleri belirlemeliyiz. Cocukluğumdan bu yana Formula 1'de yarış kazanmayı hayal etmiştim. Spa'da bunu başardım ama buna cok odaklanmıyorum cunku Monza'ya odaklanmam gerekiyor." "Elbette uzun suredir bu zaferi beklediğim icin beni rahatlattı. Takım icin onemli bir zaferdi. Ferrari'deki herkes icin bu cok onemli. Ferrari, İtalyan'lar icin cok onemli. Adeta bir din gibi... Bu markayı temsil etmek benim icin bir onur." "Sebastian'la doğru dengeyi yakaladık ve aracı birlikte geliştiriyoruz. Birbirimizi mukemmel şekilde anlıyoruz. Herkes takım arkadaşını gecmek ister. Sebastian'dan cok şey oğreniyorum cunku cok sistemli ve her detay onun icin cok onemli. Yani onu gecmek istesem de bana cok şey gosterdi." Monza hakkındaki soruya Leclerc, "Aracın duzluk hızı iyi. Sıralama turlarında guclu olabiliriz. Ama cok calışmalıyız ve direksiyonda iyi bir iş yapmalıyım. Mercedes ozellikle yarışta cok guclu olacak." yanıtını verdi. İnternet Haber