Turkiye, Kambocya Krallığı ve Zambiya Cumhuriyeti ile turizm alanında iş birliği anlaşması imzaladı.

Turkiye’nin Zambiya ve Kambocya ile turizm alanında iş birliği yapmasına dair anlaşma Resmi Gazete’de yayımlanarak yururluğe girdi. Turkiye ile Kambocya arasında imzalanan anlaşma cercevesinde ulkeler karşılıklı olarak tanıtım, turizm festivallerine ve organizasyonlarına katılım, kendi ulkelerindeki ucuncu ulke vatandaşlarına tavsiyede bulunma, karşılıklı olarak MICE etkinliklerine katılımı destekleme, tanıtım gezileri duzenleme, surdurulebilir cevre dostu destinasyon yonetimi alanında iş birliği, turizm eğitimi alanında iş birliği, oğrenci değişimi, ortak bir turizm komisyonu kurma, ortak tanıtım programları gibi calışmalar yurutecek.
Turkiye ile Zambiya arasında imzalanan anlaşma cercevesinde ise; karşılıklı olarak seyahat ve vize işlemlerini kolaylaştırma, turizm alanında duzenli değişim programları, turizm alt yapı yatırımlarının karşılıklı olarak desteklenmesi, iş birliği icinde tanıtım gezileri duzenleme, karşılıklı olarak turizm ve tanıtım etkinliklerine katılım sağlama, bilgi alış verişi, konaklama sektoru alanında deneyimleri paylaşma, turizmin alt sektorlerinde planlama ve teşviği kolaylaştırma gibi ortak calışma ve projeler yurutecek.

turizmguncel