Nico Hulkenberg, Renault koltuğunu kaybetmesinin ardından 2020 planları icin zaman ihtiyacı olduğunu soyledi. Fransız uretici gectiğimiz ay, Esteban Ocon'un gelecek yıl Daniel Ricciardo ile birlikte yarışacağını acıklarken, Alman pilot boylelikle koltuksuz kaldı ve şimdi gridde kalması icin en iyi secenek Haas gibi gorunuyor. Hulkenberg, "Henuz somut bir şey yok ama kesinlikle devam eden bazı goruşmeler var. Yine de belli bir sure alacak." "Gecen hafta da soyledim gibi durum bu. Doğru bir anlaşma olmalı, iyi bir sportif perspektifi olması gerekiyor. Herhangi bir anlaşma icin acele etmiyorum." "Bence bazı secenekler var ama şu anda uzerinde konuşacağımız herhangi bir şey yok." dedi. Haas patronu Gunther Steiner de henuz Romain Grosjean ve Hulkenberg arasından bir secim yapmadıklarına dikkat cekti. Steiner, "Eğer her şey net olsaydı, o zaman acıklamak kolay olurdu. En iyisinin ne olduğundan emin değiliz. Gene Haas değil, ben de değilim." "Gene ne yapacağımı bana soyleyebilir, bu ayrıcalığa sahip cunku takımı finanse eden o. Benim fikirlerime değer veriyor, bu yuzden sadece bizim icin değil, takım icin en iyi kararı almak adına cabalıyoruz." "Şimdi sahip olduğumuz şey kotu değil, ama daha iyisini yapabilir miyiz? Daha iyi yapmak istersek bunun riski ne kadar buyuk olacak? Doğru yonde gidiyor muyuz? Bu zor bir karar ama bir noktada sonuca varmamız gerekiyor." Steiner, sıradaki yarışların Grosjean'ın geleceğini etkilemeyeceğini cunku takımın kendisinin neler yapabileceğini bildiğini dile getirdi. "Demek istediğim şey bu. Romain'i yarış yarış yargılamayacağız. Elbette iyi sonuclar alması gerekiyor. Neyin yardım edeceğini veya neyin yardım etmeyeceğini kesinlikle biliyor." "Bu takımın gelecekte hangi yone gitmek istediğiyle ilgili. Bu daha buyuk bir karar. Romain'i oldukca iyi tanıyoruz. Kotu bir hafta sonu gecirmişse eğer, bir sonrakinin harika olmayacağı anlamına gelmiyor." "Acele etmiyoruz. Karamsarlık ortamı yok. Surucu pazar bu yıl cok fazla hareket etmiyor, buyuk hareketler yok. Ne yapılması gerektiğine karar vermek kolay değil, bu yuzden vakit alıyor." "Romain'i tanıyoruz ve Hulkenberg'in ne yaptığını da gorebiliyorum. Bu yuzden bu yarış sonucları tek tek duşunmek yerine, hangisinin takıma daha iyi uyduğunu belirlemek gibi." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg, 2020 kararı icin "zamana" ihtiyac duyuyor