Lando Norris ve Lewis Hamilton, eski F1 dunya şampiyonu Jacques Villeneuve’un genc suruculerin simulatorde fazla zaman gecirdiği yonundeki eleştirilerine yanıt verdi. Villeneuve, Anthoine Hubert’in Spa’daki kazada hayatını kaybettiği kazanın ardından yaptığı acıklamada, fazla simulator kullanımının genc suruculerin kazaların sonucları konusunda korkusuz olmalarına sebebiyet verdiğine inandığını soylemişti. Villeneuve, “Genc suruculerin test yapmasına izin vermek yerine, onları bir hafta boyunca yarış simulatorune oturtuyorlar. Yarış pistine cıktıkları zaman da simulatordelermiş gibi davranıyorlar.” “Bu, eskisi kadar stres yaratmıyor. Aynı adrenalini yaratmıyor. Tehlike ve aldıkları risk aynı değil.” şeklinde konuştu. Ancak Norris, bu yorumlara katılmıyor. Norris, “Hubert’in kazasının simulasyon yarışları ile hicbir ilgisinin olmadığını duşunuyorum. Belki bunu bir bahane olarak kullanmak istiyor.” “Guvenlik hep daha iyi hale geliyor, ozellikle de onun yarıştığı donemlere gore. Bunu tamamen unutmuş değiliz. Surekli tam gaz gitmiyoruz ya da umursamazlık yapmıyoruz. Tehlikenin ne olduğunun hÂl farkındayız.” “Her şey daha guvenli hale geliyor, bu yuzden bazen biraz daha fazla risk almanız gerekiyor. Hafta sonunda neler olduğunu bilmiyorum ve bunun hakkında konuşmak istemiyorum, ancak kimsenin aptalca veya cok riskli bir şey yapmadığından eminim.” “Kucuk bir şeyin cok buyuk bir olaya donuştuğunu duşunuyorum. Bunun genc olmakla ve korkuyla bir ilgisi de olmadığını duşunuyorum. Bu sadece şanssızlıktı.” ifadelerini kullandı. Son şampiyon Hamilton da Villeneuve’un iddialarını reddetti ve simulasyon yarışlarının genc suruculerin tutumunda bir rol oynamadığını soyledi. Hamilton, “Bu kişinin goruşlerinin coğuna katılmıyorum ve kimin katılıp katılmadığını da bilmiyorum. Kişisel olarak bu kişinin fikirlerini dinlemiyorum.” “Simulator hakkındaki yorumlarına katılmıyorum. Her ne yaşta olursalar olsunlar, gencler de pistte bizim gibi korkusuzlar.” “Yaşlandıkca korkunun biraz daha arttığına eminim, ancak simulasyonlar sizi daha korkusuz veya daha az korkusuz yapmaz. Buna katılmıyorum.” dedi İnternet Haber