Şampiyona lideri Lewis Hamilton, İtalya GP oncesinde cuma gunu gercekleştirilen antrenman seanslarında Ferrari'ye cok yakın olmalarına şaşırdığını soyledi. Ferrari, bu sezon boyunca Mercedes karşısında duzluk hızı avantajına sahip oldu. Bu hız sayesinde Ferrari, Belcika'da sıralamaları domine etmiş, yarışta Lewis Hamilton'ın son turlardaki baskısına rağmen Charles Leclerc'le kazanmayı başarmıştı. Monza'da maksimum hız daha onemli olduğu icin, Ferrari'nin daha da guclu olması bekleniyordu ancak yağmurun etkilediği gunde Leclerc, Hamilton'ın sadece 0.068 sn onunde lider olabildi. Hamilton, "Son yarışa gore cok ciddi fark yoktu. Acıkcası Ferrari duzlukte hızlı ancak biz de oldukca hızlıyız. Yarış performansı, tek tur performansına gore muhtemelen daha yakın olacaktır. Bu acıdan savaşabiliriz gibi gorunuyor." "Bu kadar az fark olması kesinlikle şaşırtıcı ancak durust olmak gerekirse bu hafta sonundan ne beklememiz gerektiğini bilmiyorum. Bildiğimiz tek şey, duzlukte onların hızlı oldukları." "Ancak yine de aradaki farkı kapatmamıza yetecek kadar viraj var. Virajlarda cok hızlı değiller. Bu acıdan her şey dengeleniyor." "Yine de gercekten zor bir yarış olacağını duşunuyorum ancak Ferrari ile benzer seviyede olmamız gercekten hoş." dedi. Takım arkadaşı Hamilton'dan 0.3 sn geride 4. olan Valtteri Bottas, gununun en hızlı turundan daha olumlu gectiğini soyledi. Bottas, "En hızlı turumda, iyi bir hava koridoru yakalayamadım, bunun dışında iyiydi. Hatta uzun suruşler oldukca olumluydu. Ağır yakıtla uzun suruşlerin sonunda iyi hislere ve performansa sahiptim." "Buraya gelirken Ferrari'nin guclu olmasını bekliyordum ancak Spa'dan daha kotu gorunmedik. Bu hafta sonu iyi bir şansa sahip olacağız." dedi. Pole pozisyonu mucadelesi verip veremeyeceklerinin sorulması uzerine Bottas, "Evet, fırsat bulabiliriz. Elimizdeki paketi mukemmel şekilde ayarlamalı, mukemmel hava koridoru bulmalıyız. Bunlar kilit noktalar olacak." cevabını verdi. İnternet Haber