Alex Albon, aerodinamik acıdan performans kazancı sağlayıp sağlamadıklarını gormek icin son anda farklı bir Arai kaskı test etmeye karar vermiş. Formula 1'de Bell kasklarını kullanan Taylandlı surucu, Monza'da tamamen beyaz bir Arai kaskı kullandı. Yarın bu kaskın boyalı versiyonunun gelmesi bekleniyor. Red Bull, bu senenin başında 2019 aracının aero konseptinin Arai kaskına gore hazırlandığını soylemişti. Bugunku testler, Arai kaskının daha fazla performans kazandırıp kazandırmadığını gorme amaclıydı. Albon, "Oldukca gec bir karardı. Umarım yarın boyanmış kask yetişir. Performansın yanında telsiz mesajlarının da iyileşip iyileşmediğini gormek istedik." dedi. Albon, kendisinin cok fark hissetmediğini soyledi. Takım arkadaşı Max Verstappen, sene başında Arai'nin 2019 kaskında rahat hissetmediği icin Schuberth kaskına geciş yapmıştı. Albon, "Ben Adrian Newey değilim bu yuzden cok şey soyleyemem ancak bu kaskı denemem konusunda isteklilerdi. F1'de her detay onemli." "Benim icin değişen pek bir şey yok. Gunumuzde tum kasklarda olması gereken belli ozellikler var. Bu acıdan kaskı taktığınızda hepsi cok benzer gorunuyorlar." dedi. Albon, sezonun geri kalanında hangi kask tedarikcisiyle devam edeceğini bilmediğini, takımın art arda testler yapacağını soyledi. Monza'daki ilk gun calışmalarını değerlendiren Albon, "Mucadelede varız. Bakalım yarın herkes nasıl olacak? İlk hislerim oldukca iyi. Aracın dengesi fena değildi, bu acıdan benim tarafımda her şey iyiydi." dedi. Takımın yıldız pilotu Max Verstappen, motor cezası nedeniyle yarışa arka sıralardan başlayacak. Hollandalı surucu, cuma gunku calışmaların cesaret verici olduğunu soyledi. Verstappen, "Bugunku performansın ardından yarışta yukselebileceğimi duşunuyorum. Arac gercekten iyi calışıyordu." "Ayrıca her şey puruzsuz gecti, bu olumlu bir şey. Pazar gununun gelmesi icin sabırsızlanıyorum cunku yarın istediğim gibi bir sıralama olmayacağı icin sinir bozucu olacak. Ancak durum boyle." dedi. İnternet Haber