Force India'nın hedefi 2010'da kazanmak [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Force India'nın hedefi 2010'da kazanmak [Spor Timi]
-
17-10-2019, 11:42:41Force India patronu Vijay Mallya, takımın McLaren-Mercedes'le yapacağı işbirliğinin ardından hedeflerinin iki yıl icin de kazanmak icin mucadele etmek olduğunu soyledi. Hindistanlı milyarder işadamı Mallya, McLaren ve Mercedes-Benz'le ortak anlaşmasını acıkladığı konuşmasında, Formula 1'deki sert rekabet nedeniyle one cıkmanın uzun zaman alacağını belirtti. Gelecek sezon duzenli olarak puan kazanmak icin yarışacaklarını kaydeden Mallya, 2010 sezonundaki hedeflerinin ise yarış kazanmak olduğunu ifade etti. Force India fabrikasında bir grup gazeteciye konuşan Mallya, diğer takımların 2009'a yonelik olarak surekli bir gelişim ve ilerleme icinde olduklarını belirterek, "Benim bakış acımdan, yarış kazanmayı belki 2010'da arzu edebilirim. Fakat 2009 icin duzenli olarak puan alabilirsek, bu bizim icin cok buyuk bir adım olur" dedi. McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh da, sozkonusu anlaşmanın ardından amaclarının Force India'yı kazanan bir takım haline getirmek olduğunu ancak Formula 1'deki rekabet nedeniyle bunun zor bir gorev olacağını soyledi. Kimsenin elinde sihirli bir değnek olmadığını da ifade eden Whitmarsh, McLaren'ın bircok dalda faaliyet gosterdiğini kaydererek, "Fakat faaliyetlerimizin ozunu motor yarışları oluşturuyor. Biz bu anlaşmayı heyecan verici bir fırsat olarak goruyoruz. Bu hedefimiz hem Force India hem de bizim icin bir meydan okumadır" dedi. Mallya ise, en buyuk arzularından birinin de, 2011'deki Hindistan GP'de podyumun tepesine cıkmak olduğunu belirterek, "Hindistan Grand Prix'deki ilk yarışta bir Force India aracını podyumun tepesinde gormeyi cok istiyorum. Neden olmasın. Martin'in de Force India ve McLaren'ın birbirine karşı yarıştığını gormek istediğinden eminim" diye konuştu TurkiyeF1.com __________________