Piquet'den 'toy' itirafı [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Piquet'den 'toy' itirafı [Spor Timi]
-
17-10-2019, 11:42:28Nelson Piquet, Formula 1'deki ilk senesinde kısmen "toy" olduğunu kabul etti ancak Renault ile sozleşmesinin uzatılmasından sonra buyuk bir ilerleme kaydedebileceğini soyledi. Brezilyalı surucu zorlu bir sezon gecirmiş ve neredeyse sezon ortasına kadar puan kaydetmekte başarılı olamamıştı. Bununla birlikte sezonun son yarışlarındaki performansı Piquet'yi bir yıl da Renault'da tutmak icin yoneticileri ikna etmeye yardımcı oldu. Brezilyalı surucu Reuters'a yaptığı acıklamada, F1'deki ilk senesinde yeterli hıza sahip olmadığını ancak geleceği yonelik onemli tecrubeler kazandığını ifade etti. Renault'nun Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki bir promosyon organizasyonunda konuşan Piquet, "2008, hayal ettiğim gibi bir sezon olmadı. İnişli cıkışlı bir yılgecirdim. Problemler yaşadım ama cok şey oğrendim" dedi. Piquet, "Şampiyonanın başında cok toydum. Renault ile anlaştığım icin cok mutluydum. Arac 2007'e gore epey değişmişti. Başlangıcta buyuk bir değişim yaşandı ve hala hızlı bir şekilde aracı geliştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Piquet, "Gelecek yıl mekanik olarak, suspansiyonlarda yeni bir değişim olacak. Ancak artık olumlu bir safhaya girdim ve bunun sureceğini duşunuyorum" ifadelerini kullandı. Gelecek yılki hedefinin ilk altıda yer almak olduğunu kaydeden Piquet, Renault'nun da her yarışta podyum finişi hedefleyebileceğini belirtti. Piquet, "İyimser olmak zorundayız. Sanırım duzenli olarak podyuma cıkabilecek durumdayız. Bu yıl ilk 10'da bitirmeyi istiyordum. Ancak 12. oldum. Gelecek yıl şampiyonanın en iyi altı surucusu arasında olmak istiyorum" dedi. TurkiyeF1.com __________________