Di Resta 2009'da F1'e adım atmak istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Di Resta 2009'da F1'e adım atmak istiyor
-
17-10-2019, 11:41:50Paul di Resta 2009 hedefinin Formula 1'de mucadele eden pilotlar arasına girmek olduğunu ifade etti. McLaren ve Mercedes'in desteğini alan İskoc pilot bu yılki DTM şampiyonluğunu az farkla kacırmıştı. Di Resta'nın ismi şimdi McLaren ve Mercedes'le işbirliği anlaşması imzalayan Force India'nın 2009 koltuğu icin geciyor. McLaren takım patronu Ron Dennis gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamada, hedeflerinin 22 yaşındaki İskoc pilotu Formula 1'e cıkarmak olduğunu belirtmişti. Di Resta'nın menajerliğini, Lewis Hamilton'ın babası Anthony yapıyor. Bununla birlikte di Resta'nın DTM serisinde gelecek sezon da yarışabileceği veya GP2 serisinde tecrube kazanması icin bir yıl daha bekleyebileceği ifade ediliyor. Fakat Dario Franchitti'nin kuzeni olan di Resta, "Şu anki hedefim 2009'da Formula 1 gridinde olmak ve Lewis'le başa baş yarışmak" dedi. Di Resta, "Lewis bunu yaptı, 2006'daki Euro F3 şampiyonasında cok rahat gectiğimiz Vettel de bunu başardı" diye konuştu. Di Resta, "Eğer onlar yapabiliyorsa, ben de bunu yapabilirim, kesinlikle buna inanıyorum. Şimdi gelecek sezon neler olacak goreceğiz" dedi. TurkiyeF1.com __________________