Şampiyonanın on sıralarında Jimmie Johnson, Carl Edwards'ı gecip şampiyon olurken; arka sıralarında da caylakların savaşı vardı. Yavaş, ancak yakın gecen bu yarışı da Regan Smith kazandı. Bu senenin caylaklarından hicbiri 36 yarıştan ne ilk 10'a, ne ilk 15'e girebildi. Bu sene bir caylağın tek başarısı Patrick Carpentier'in New Hampshire'daki poluydu. Carpentier, sezonun yarısından sona takımıyla yollarını ayırdı ve diğer guclu aday Dario Franchitti IndyCar'a geri dondu. Michael McDowell zaten sezona gec başlamıştı. Butun bunlarla birlikte yılın caylağı olmak icin yarışan iki kişi kaldı; Regan Smith ve Sam Hornish Jr. Hornish Jr'un bu seneki en buyuk başarısı, All Star Open yarışında ikinci olarak All-Star Challenge'a katılmak oldu. Bunun yanında Hornish Michigan'da son turlarda ikinci gidiyordu, ancak spin atmıştı. Regan Smith ise Talladega'da ilk finiş goren isimdi. Son turda Tony Stewart'ı sarı cizginin altından gecip yarışı kazanmıştı, ancak ceza aldı ve son sıraya duştu. Son yarış olan Homestead'da Sam Hornish Jr sıralamayı gecip yarışa katılamadı, Regan Smith ise yarışı tamamlayıp yılın caylağı unvanını kazandı. Gelecek seneye bir takımla anlaşması olmayan Smith, şu acıklamalarda bulundu; "Yılın caylağı olmak heyecan verici. Bu buyuk bir başarı. DEI takımında bunu başaran ilk kişi olduğum icin mutluyum. Gelecek sene neler olacağını bilmiyorum. DEI ve Ganassi'de olur muyum, yoksa başka bir yere mi giderim hicbir fikrim yok. En azından onlara bir kupa kazandırmak iyi. Theresa'nın (Earnhardt'ın karısı-DEI Takım sahibi) odasına bir kupa daha koymasını sağladım. O bana bu sene buyuk bir fırsat verdi. Ona, Principal Chevrolet ekibindeki herkese cok teşekkur ediyorum. Şimdi seneye neler olacağına odaklanacağım." TurkiyeF1.Com __________________