Dunya Şampiyonu Lewis Hamilton, gelecek ay duzenlenecek Race of Champions (Şampiyonların Yarışı) oncesinde F1 aracıyla bir gosteri suruşu yapacak. Organizasyona katılmayacak olan 23 yaşındaki İngiliz surucu yarış oncesinde ilk olarak bir gosteri suruşu yapacak. Hamilton daha sonra olimpiyatlarda uc kez altın madalya alan bisikletci Chris Hoy ile Wembley Stadyumu'nda yarışacak. Hamilton Mercedes'in yol aracıyla, Hoy ise paralel bir pistte bisikletiyle yarışacak. Hamilton yaptığı acıklamada, "Bu cok ozel birşey olacak. Daha once yarış pistleri dışında gosteri suruşleri yapmıştım. Fakat Wembley Stadyumu tumuyle farklı. Atmosfer cılgınca olacak" dedi. Hamilton, "Harika gecen sezonu noktalamanın guzel bir yolu olacak. Tum dunyadan gelen taraftarların onunde ve benim tutkulu İngiliz seyircilerim onunde suruş yapmak harika" diye konuştu. Pekin Olimpiyatları'nda uc altın madalya kazanan Hoy da, Hamilton'la yarışmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Hoy, "2,5 beygir gucu uretebilirim, dolayısıyla onun aracıyla karşılaştırıldığın bu hicbir şey demek. Fakat organizatorler yarışı mumkun olduğunca birbirine yakın tutacaklardır. Ben kesinlikle elimden geleni yapacağım! Yarışmayı heyecanla bekliyorum" dedi. TurkiyeF1.com __________________