Charles Leclerc, Monza'da ilk gunu lider tamamlamasına rağmen 2. antrenman derecelerinin tam olarak gerceği yansıtmadığını, Mercedes'in cok guclu gorunduğunu soyledi İtalya GP'ye en buyuk favori olarak gelen Ferrari, yağmurun etkilediği gunu Leclerc ile, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un cok az farkla onunde tamamladı. Leclerc, "Tabii ki iyi bir gundu, iki seansta da birinci olduk, ancak kağıt uzerinde normalde olduğumuzdan daha iyi gorunduk. Mercedes, cok guclu." "2. antrenman seansında koşulların en iyi olduğu anlarda tur zamanı atmadılar ve hafif yağmur olduğu anlarda cok guclu turlar attılar." "Yarın onların cok guclu olmasını bekliyorum." dedi. Mercedes'ten Andrew Shovlin'in acıklamaları da Leclerc'in Mercedes'in daha guclu gorunduğu goruşunu destekliyor. Shovlin, "Yağmurda risk almak istemedik, bu yuzden ilk seansın coğunda garajda kaldık." "İkinci seansta yumuşak lastiklere gec gectik, bu yuzden pistin en iyi olduğu anı kacırdık. Bu suruşleri kacırma dışında oldukca iyi bir gun oldu." "Gecen hafta sıralamalarda Ferrari'nin cok gerisindeydik ancak burada her şey daha iyi gorunuyor. Ancak duzlukte zaman kaybedip virajda zaman kazanma trendimiz burada da devam ediyor." "Red Bull ve Ferrari, son yarışlarda tek tur performansında ciddi gelişme kaydetti. Şu anda bizim icin en zor seans sıralama." "Yarın da farklı olmasını beklemiyoruz. Umarım pole pozisyonu icin mucadele edebiliriz ancak bunun kolay olmasını beklemiyoruz." dedi. Ferrari'nin 4 kez şampiyon olan pilotu Sebastian Vettel, aracta biraz daha rahat hissedebilirse, daha fazla performans bulabileceğini soyledi. Ferrari'nin kağıt ustunde en hızlı olmasının beklendiği Monza icin Vettel, "Diğerleri hızlı, Mercedes yerinde saymıyor." "Hangi kağıttan bahsediyorsunuz bilmiyorum ancak biz sizinle aynı kağıda sahip değiliz." dedi. Leclerc en hızlı turunda hava koridorundan faydalanamazken, Hamilton faydalanmıştı. Ferrari'nin hava koridorundan daha iyi faydalanabilmek icin hava koridoru stratejisi uygulayıp uygulamayacağı sorulduğunda Leclerc, "Bir aracı diğeri icin kurban edeceğimizi duşunmuyorum." "Takım olarak en iyi işi cıkarmaya, ardından neler olacağına bakacağız." dedi.