WEC 2019 sezonunun ilk yarışına pole posizyonundan başlayan Salih Yoluc, şanssız gecen Silverstone mucadelesini değerlendirdi. Antrenmanlardaki iyi tempolarının ardından sıralama turlarında GTE-Am pole pozisyonunu kazanmayı başaran #90 TF Sport ekibi, Pazar sabahı sezona bomba gibi bir başlangıc icin kendilerini hazır hissediyorlardı. Ancak 4 saatlik mucadele boyunca Salih Yoluc ve takım arkadaşları, ceşitli sorunlarla boğuşmak zorunda kaldılar ve Aston Martin Vantage'ları ancak yedinci sırada damalı bayrağa ulaşabildi. Yoluc, şanssız gecen sezonun ilk yarışını Motorsport.com icin değerlendirdi: "Yarışa iyi başladım esasında, ilk iki turun sonunda ikinci sıradaki arac ile yaklaşık 2 saniye, arkadaki grupla da 4-5 saniye fark vardı. Ancak 3. turdan sonra arabada bir elektriksel problem oldu, her vitesin ilk yarısında araba frenlemeye başladı. Duzlukte giderken araba kendi kendine hafif fren yapıyordu yani. Bir anda 5 km/s civarında top speed kaybettim, arkadakiler yaklaştı" "Bu sıkıntıya rağmen ilk pitlere kadar liderliği korumayı başardım. Pitte sorunu cozmek icin biraz zaman kaybettik, piste liderin 26 saniye gerisinde 6. Sırada cıkabildik ama en azından sorun cozulmuştu" "Yaklaşık 50 dakika sonra liderle aramızdaki fark 5 saniye civarına inmişti, 3. Sıradaki Project1 Porsche’yi Village virajında gecerken son anda kapıyı uzerime kapattı, ikimizde spin attık, orada 10 saniye civarında kaybettim. Yine de pite 3. sırada girmeyi başardım" "Ama esas ondan sonra buyuk sıkıntılar başladı. İlk once yakıt pompa sistemimiz arıza verdi ve calışmadı. Calıştırana kadar pitte yakşalık 1 dakika kaybettik. Bir sonraki pitte ise rakiplerimizden 1 tur erken girdik, pitten cıktığımız anda guvenlik aracı girdi ve butun rakiplerimiz guvenlik aracı pistteyken pite girme imkanı buldu. Orada 1 tur geriye duştuk" "Yarışın geri kalanında takım arkadaşlarım Charlie ve Jonny gayet hızlıydı, ama ancak 7. Sıraya kadar tırmanabildik, bu kadar soruna rağmen liderin sadece 1 dakika gerisinde bitirdik" "Cok rahat kazanabileceğimiz, cok hızlı olduğumuz yarıştan boyle bir sonuc almak uzdu tabi, ama sahip olduğumuz hız, sonraki yarışlar icin buyuk umut verdi. Tempomuz cok iyi ve problemsiz gecirdiğimiz her yarışı kazanabilecek konumdayız" Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nın bir sonraki yarışı 4 Ekim tarihinde Fuji'de gercekleştirilecek. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yoluc: "Gokten elmas yağsa benim kafama komur duşer"