Pontus Tidemand, onumuzdeki ay Buyuk Britanya Rallisi'nde M-Sport Ford takımında ucuncu bir Fiesta WRC aracını kullanacak. 28 yaşındaki Tidemand, gelecek haftaki Turkiye Rallisi icin M-Sport'a geri dondu ve şimdi 3-6 Ekim'de Britanya Rallisi'nde takımın tam zamanlı suruculeri Elfyn Evans ve Teemu Suninen ile tekrar bir araya geleceği doğrulandı. Eski WRC2 ve Asya-Pasifik Ralli Şampiyonu, Galler'de sadece uc kez yarıştı ancak buna rağmen burada guclu bir gecmişi var ve kendi sınıfında Skoda ile iki kez kazandı ve diğer rallilerde ikincilik elde etti. Bu yılın başlarında M-Sport ile Monte Carlo ve İsvec'te sırasıyla 20. ve 8. sırada yer alan Tidemand, Britanya'daki ilk yarışını dort gozle bekliyor ve 2020 sezonu icin tum takımlara kendi potansiyelini gostermek istiyor. Tidemand şunları soyledi: "Ozellikle Turkiye Rallisi'nden bu kadar kısa sure sonra başka bir rallide mucadele edeceğimi bilmek benim icin cok buyuk bir motivasyon kaynağı. Daha kapsamlı bir plana sahip olmak onemli. Geliştiğimi ve buraya, Dunya Ralli Şampiyonası'na ait olduğumu gostermeyi cok istiyorum." “Bunun gercekleşmesini sağladıkları icin M-Sport'a ve yerel ortaklarıma gercekten minnettarım. Britanya Rallisi cok sevdiğim bir ralli ve yollar bana kendi evim olan İsvec'in yollarını hatırlatıyor." "Galler'de harika anılarım var, ancak bu sefer daha da buyuk bir mucadele olacak ve neler yapabileceğimi gormek icin heyecanlıyım.” M-Spor takım patronu Richard Millener ise, "Tum ureticilerin onumuzdeki iki rallide onun nasıl ilerlediğini gormek icin istekli olacağını duşunuyorum." "WRC2'de, ozellikle de Galler'de ne kadar rekabetci olduğunu biliyoruz ve onumuzdeki birkac hafta boyunca gelişimini izlemek icin sabırsızlanıyorum.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Tidemand, Britanya Rallisi'nde ucuncu bir Ford M-Sport'u surecek