Ferrari pilotu Sebastian Vettel, İtalya GP sıralamalarının son turunda takım arkadaşı Charles Leclerc'in kendisinin onunde olması ve onun hava koridorundan faydalanması gerektiğini soyledi. Vettel, sıralamaların son seansının ilk turunda takım arkadaşı Leclerc'e hava koridoruyla yardım etti. İkinci turlarda Leclerc'in yardım etmesi gerekiyordu ancak Leclerc karmaşanın yaşandığı son bolumde Vettel'i Parabolica'ya gelirken son anda gecti. Leclerc son tura başlayabilirken, Vettel başlayamadı ve Mercedes pilotlarının arkasında 4. sırada kaldı. Vettel, "Herkes piste cok gec cıktı. Acıkcası bu tip durumlarda her zaman hava koridoru ararsınız. Takım icerisinde hava koridoru kullanma sırası bendeydi. İlk turda ben hava koridoru yardımı yaptım, ikinci de hava koridoru yardımı almam gerekiyordu ancak acıkcası cok uzun sure bekledik." "Piste cıkış turunda cok uzun sure bekledik. Sonunda zaman kalmadı ancak son viraja gelirken gecildim. O andan sonra turu iptal etmekten başka şansım kalmadı cunku kırmızı ışıklar yanmıştı. Bu yuzden mutlu değilim. Kendi başıma, hava koridoru olmadan attığım tur gercekten iyiydi." "Son bolumde ilerlemeye calıştım ancak bir McLaren ve Renault yolu tıkadılar. Son seansın gercekleşme şeklinden mutlu değilim. Acıkcası bir coğu gibi ikinci turu atamadık ancak takım icinde de bu tip durumlarda daha iyi iletişim olmalı." "İlk turda ben onde tek başımaydım, ikinci turda yine onde tek başıma olmamalıydım. Beni son virajda gecmemeliydi cunku o noktada zaten onumdekine yakındım ve beni gecmesi nedeniyle turuma da başlayamadım. Bu yuzden mutlu olamam. Boyle olmasını planlamıyorduk." dedi. Leclerc'in kendisini gecmesine şaşırıp şaşırmadığının sorulması uzerine Vettel, "Bu kadar gec kalmasına mı? Muhtemelen evet cunku o andan sonra gecmesinin bir anlamı kalmamıştı. Ancak... O ana kadar coktan onumde olmalıydı." "Yine de aracımda mutluyum, sıralamalar iyiydi ve arac cok iyiydi. İyi bir tur attım. Hava koridoru olmadan o turu attım. Pole pozisyonunu kazanmayla kazanmama arasındaki fark tam olarak oydu." "Yarışa daha yukarıdan başlasak daha kolay olurdu ancak durum boyle... İyi hislere sahiptim. Cok guclu bir tur attım ancak dediğim gibi hic hava koridorundan faydalanamadım. Bugun biraz yalnız gibiydim." dedi. İnternet Haber