İtalya GP yarış hakemleri, sıralamaların son bolumunde yaşananlar nedeniyle pilotları sorgulamaya başladılar. İlk olarak goruşmeye cağrılan Nico Hulkenberg, yaşananların 0.5 sn'lik hava koridoru avantajından kaynaklandığını soyledi. İtalya GP sıralamalarının son dakikaları tam manasıyla fiyaskoya donuştu. Kaza yapan Kimi Raikkonen dışında 9 pilot bir şekilde diğerinin onune gecmeye calışmayınca pist ustunde yavaşca ilerleyen araclar gorduk. Bu yavaş suruşlerin ardından 9 pilotun sadece ikisi zaman turuna başlarken diğerleri sure bittiği icin turlarına başlayamadı. FIA, sıralamaların hemen ardından yaşananlarla ilgili inceleme başlattı ve bu kapsamda ilk olarak Hulkenberg'i cağırdı. Şu ana kadar ilk olarak Hulkenberg, ilk şikanı kestiği ve ardından gereksiz yere yavaş surduğu gerekcesiyle, ardından Carlos Sainz ve Lance Stroll benzer şekilde goruşmeye cağrıldı. Hulkenberg, ilk viraja girerken arkasında yaşananlara aşırı odaklandığını, bu yuzden aynadan geriye bakarken fren noktasını kacırdığını soyledi ve hakemler bu acıklamayı kabul ettiler. Hulkenberg, "Aynadan arkayı cok fazla izliyordum." dedi. Yavaş suruşle ilgili inceleme devam ederken, Hulkenberg pilotların hava koridorunun sağladığı buyuk avantajdan dolayı başka şekilde davranma şansının olmadığını soyledi. Hulkenberg, "Yarım saniye fark yaratıyor. Bu ciddi bir zaman." dedi. 2. şikana doğru ilerlerken yavaş surmesi hakkında Hulkenberg, "Evet, o noktada herkes zaman kalmadığını fark edene kadar cok yavaş gitti. O anlar tehlikeli ve kritikti." "Hava koridoru etkisinin cok fazla olması nedeniyle, kimse piste cıkan ilk isim olmak istemiyor. Sonucu, yan etkisi bu." "Monza, bu acıdan muhtemelen en kotu pist ancak bundan sonra bu kadar ekstrem durumların yaşanmasını beklemiyorum." dedi. İnceleme kapsamında kac pilotun cağrılacağı henuz acıklanmadı ancak Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, tum pilotların cağrılması gerektiğini soyledi. Wolff, "Sportif Direktorumuz Ron Meadows ile az once konuyla alakalı bir mesajlaşmamız oldu. Yeni bir haber olup olmadığını sorduğumda, henuz bir şey olmadığını soyledi. Ancak onların yerinde olsaydım, hepsini cağırırdım." dedi. İnternet Haber