Marc VDS takımı, 2020 Moto2 sezonu icin eski Aprilia MotoGP surucusu Sam Lowes ile anlaştı. 2017'de Aprilia ile premier sınıfta zorlu bir caylak sezonunun ardından Lowes, gecen yıl Gresini takımı ile Moto2'ye donmuştu. Uc kez Moto2'de yarış kazanan surucu, serideki ilk uc sezonundaki başarısını tekrarlayamadı. Bu sezon hic ilk beşe giremeyen Lowes, 38 puan topladı ve şampiyonada 16. sırada yer alıyor. Lowes'un Gresini ekibinden ayrılacağı gectiğimiz ay acıklanmıştı ve Marc VDS ile bağlantı kurduğu kısa surede ortaya cıkmıştı. Duşunulduğu zaman bu durum, takımın mevcut surucusu Xavi Vierge'in bu hafta başlarında Petronas SRT surucusu olarak doğrulandığında oldukca ongorulebilirdi. Lowes, "Griddeki en iyi Moto2 takımı olarak gorduğum Marc VDS'e katılma fırsatına sahip olduğum icin cok mutlu ve minnettarım. Alex Marquez bu yıl harika bir iş yapıyor ve onun takım arkadaşı olmak, ondan cok şey oğrenmeme izin verecek." dedi. "Kariyerim boyunca zor zamanlar gecirdim ve sanırım benim zamanım nihayet geldi." “Takımdaki herkesle calışmayı gercekten dort gozle bekliyorum. Bir ruya gercek oluyor ve ben, bana duyulan guveni boşa cıkarmamak ve iyi sonuclar elde etmek icin elimden gelen her şeyi yapacağım.” diye ekledi. Marc VDS, 2 kez Moto2 şampiyonluğu kazandı ve bu sene Alex Marquez'le ucuncu şampiyonluğunu almaya doğru ilerliyor. Şampiyonada 35 puan farkla ilk sırada yer alan Marquez de 2020'de takımla kalmaya devam edecek. Takım sahibi Marc van der Straten de Lowes ve Marquez'in gelecek sene harika bir ikili oluşturacağını soyledi. İnternet Haber