Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, İtalya GP sıralamalarının 3. seansında yaşananların ardından, daha once boyle bir şey izlemediğini soyledi ve yaşananları eleştirdi. Sıralamalardaki son bolumde, pistte olan pilotların coğu hava koridorundan faydalanabilmek icin one gecmeye calışmayınca tuhaf bir durum ortaya cıktı ve zaman turlarına başlayamadan seans sona erdi. Yarış hakemleri, sıralamaların ardından inceleme başlattı ancak kimseye kınama dışında bir ceza cıkmadı. Wolff, "Pistteki taraftarlar icin, seansın zirve noktasını, son turunu kacırdık." "Ancak gunun sonunda hic birimiz daha once boyle sacmalık izlememiştir." dedi. Bu seneki araclarla birlikte hava koridoru avantajı buyuk avantaj kazandı. Bu yuzden duzluğun uzun olduğu pistlerde pilotlar sıralama turlarında hava koridoru arıyorlar. Spa-Francorchamps'ın ardından Monza'da bu durum daha ekstrem bir hal aldı. Formula 3 sıralamalarında 30 surucunun 17'si bu yuzden ceza almıştı. Wolff, "Bu tur şeyler olabilir. Bu, gridde en iyi pozisyonu alabilmek icin oynanan bir satranc oyunu gibi." "Ancak bir noktadan sonra aşırı olmaya başladı. Once Spa,'da, ardından burada F3 sıralamalarında şikanı keserek, hızı minimum seviyeye indirerek oynanan oyunlar izledik. Artık orantısız bir hal aldı." "Bugun izlediğimiz şey sonrasında tum araclar son turu kacırdılar." "Formula 1 icin kotu oldu. Takımlar ya da pilotlar icin iyi olmadı." dedi. Racing Point'in takım patronu Otmar Szafnauer, "20 yıllık kariyerimde boyle bir şey gormedim. Daha oncesini bilmiyorum." "Bunun neden olduğunu anlıyorum, kimse avantajı kacırmak istemedi. Bana gore bu F1'in doğasında var. Her zaman sınırları zorluyorsunuz." "Zaman daralıyordu ve Stroll'un ne kadar uzakta olduğunu biliyorduk. Bu yuzden 'artık gitmen gerek, gitmen gerek' diye bağırıyorduk." "Ancak onunuzde insanlar varken daha fazla zorlayamıyorsunuz." dedi. McLaren takım patronu Andreas Seidl, "Bugun sıralamalarda gorduğumuz şey, gosteri acısından ideal değildi." "Taraftarları da duşunmemiz lazım cunku onlar en hızlı aracların, sıralamaların sonunda pist ustunde savaştıklarını izlemek istiyorlar." dedi. İnternet Haber