Ferrari pilotu Sebastian Vettel, takım arkadaşı Charles Leclerc'in kazandığı İtalya'da kendi hatasıyla spin atıp puansız bir şekilde yarışı tamamlamasının ardından mutlu olmadığını soyledi. Yarışa 4. sıradan başlayan Vettel, ilk turda Nico Hulkenberg'e gecilerek 5. sıraya gerilese de, 2. turda yerini geri almayı başarmıştı. Vettel, Mercedes'ten Valtteri Bottas'ı takip ettiği esnada 6. turda Ascari virajında spin attı ve ardından geri donmeye calışırken Lance Stroll'le temas yaşadı. Bu temas sonucu Vettel'in on kanat kırıldı ve Ferrari pilotu erken bir pit yaparak sert lastiklere gecti. Ancak Vettel icin her şey burada bitmedi. Stroll ile yaşananlar nedeniyle Vettel'e pitte 10 sn dur - kalk cezası verildi. Sonuc olarak Vettel, yarışı 13. sırada puansız bir şekilde noktaladı. Vettel, "Acıkcası bugunden mutlu olamam. İyi start aldığımızı duşundum ancak ardından virajda gidecek bir yer kalmadı. Pozisyon kaybettik, sonra yeniden yukselerek eski pozisyonumuzu aldık." "Aracın arkasını kaybettim ve toparlayamadım. Bu kadar basit. Net bir şekilde mutlu değilim. O andan sonra yarış bitti." "Spin attıktan sonra birkac defa aracı hareket ettirmekte ve doğru yola cıkarmakta zorlandım. Bu yuzden Stroll'un geldiğini gormedim." dedi. Son donemde yaşadıklarının ardından F1'e karşı sevgisinin azalıp azalmadığı sorulduğunda Vettel, "Hayır, pek sayılmaz. Tabii ki hÂl işimi seviyorum ancak tabii ki iyi iş cıkarabileceğinizi bilirken, iyi şeyler başaramıyorsanız, o zaman mutlu olamazsınız." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Mutlu değilim"