Sebastian Vettel’in temasıyla spin atıp gerilere duşen Lance Stroll, yarışların her zaman adil olmadığını ve Vettel’le kendisine neden aynı cezanın verilmediğini anlamadığını soyledi. Kariyerinin en iyi hafta sonlarından birini geciren Stroll, onunde spin atan ve tehlikeli şekilde piste geri donen Sebastian Vettel’in kendisine temas etmesiyle spin atmıştı. Kanadalı surucu bu spinden sonra piste geri donerken Pierre Gasly’nin onune cıkmış ve Toro Rosso surucusunun cakıl havuzuna taşmasına neden olmuştu. Yarışı Gasly’nin bir sıra gerisinde 12. tamamlayan Stroll, “Seb piste cok agresif şekilde dondu. Sarı bayraklar sallanıyordu ve elimden geldiği kadar dikkat ediyordum ancak pisti tamamen kapatmıştı.” “Ondan kacınmaya calıştım ancak aracımın sağ arka tarafına temas etti ve spin atmama sebep oldu. Daha sonra ben de piste dondum, ancak etrafınıza baktığınızda hicbir şey goremiyorsunuz.” “10. virajda pistin ortasında kalmıştım, bu yuzden yoldan cekilmeye calıştım. Ve Seb’in başına gelenin cok benzerini yaşadım.” “Ancak yarışlar boyledir, her zaman her şey adil olmaz.” şeklinde konuştu. Vettel’in aldığı 10 saniye dur/kalk cezasının daha ağır olup olamayacağı sorulduğunda genc surucu, “Ben pitten gecme cezası aldım, bu yuzden adil diyemem. Benim yaptığımla onun yaptığı neredeyse aynıydı.” “Bu yuzden ikimiz de aynı cezayı almalıydık diye duşunuyorum.” dedi. İnternet Haber