Charles Leclerc, bu yıl Max Verstappen’le savaşırken daha agresif yarışmayı oğrenmesinin, İtalya Grand Prix’sinde Lewis Hamilton’ı yenmesine yardımcı olduğunu soyledi. Leclerc, Avusturya Grand Prix’sinin son turlarında liderlik icin Verstappen’le mucadele ederken temas yaşamış ve galibiyete Red Bull surucusu ulaşmıştı. Hakemler de suruculerin birbirleriyle daha sert yarışma politikasını uygulayarak Verstappen’e ceza vermemişlerdi. Ancak Leclerc, Monza’da Lewis Hamilton’ın ataklarına karşı koydu ve Hamilton bu savunmalardan rahatsız olduğunu iki kez telsizden takıma bildirdi. Leclerc ilk once Roggia şikanında rakibini sıkıştırıp kacış alanına cıkmaya zorladı, daha sonra da Curva Grande’de rakibinin onunu ani şekilde kapattı. Yarıştan sonra konuşan Leclerc, “Avusturya’dan beri, savunma ve geciş yapma konusunda ve agresiflik konusunda biraz daha ileri gidebiliyoruz.” “Avusturya’nın, yaklaşım anlamında değişmeme yardımcı olduğunu duşunuyorum ve bugun kazanmamı sağladı. Bu acıkca limitteydi ancak bu şekilde yarışmaktan memnunum.” “Frenlemede yon değiştirmem yuzunden siyah/beyaz uyarı bayrağının bana gosterildiğinin farkındaydım. Tamamen durust olmak gerekirse, sağımda olduğunu biliyordum ve o biraz erken fren yaptı.” “Bunu muhtemelen bilerek yaptı cunku dış taraftan gitmeyi istemedi. Bir arac boyu boşluk bıraktığımı duşundum. Tekrar goruntulerini izlemedim, ancak bir arac boyu boşluk bıraktığıma oldukca eminim.” “Daha sert yarışabilmemiz guzel.” şeklinde konuştu. Hamilton ise hakemlerin Leclerc’e doğru şekilde yaklaştığını duşunmuyor. Hamilton, “Surekli olarak istikrar istedik. Koyulan bir kural var ve bugun buna uyulmadı. Farklı bir şey kullandılar. Durumun neden boyle olduğunu gercekten bilmiyorum.” “Sanırım hakemler yatağın ters tarafından kalktılar.” ifadelerini kullandı. Leclerc’in savunmada limitin uzerine cıkıp cıkmadığı sorulduğunda Hamilton, “Sanırım yarışlar boyle. Ona temas etmemek icin birkac kez kacınmam gerekti. Ancak bugunlerde yarışlar sanırım boyle.” dedi. İnternet Haber