Fiat Motorsporları pilotları Fatih Kara ve Onat Telkanar, Marmaris rallisi icin pilot olarak ve takım olarak gerek Egea Ralli aracını, gerek kendilerini mucadeleye nasıl hazırladıklarını anlattılar. Yiğit Timur, Kaan Ozşenler, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Turkiye Buğra Can Kılıc, Ali Emre Yılmaz, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Turkiye Egea Gencler Kupası tanıtım Yiğit Timur, Kaan Ozşenler, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Fatih Kara, Bilge Ayan, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Turkiye Onat Telkenar, Efe Eryalaz, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Fatih Kara, Bilge Ayan, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Berk Durak, Yiğit, Cırpanlı, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Onat Telkenar, Efe Eryazalaz, Fiat Egea, Fiat Motorsporları Rallinin henuz WRC aday etkinliği olduğu ve Egea'nın oncu arac gorev aldığı 2017'den bu yana Marmaris Rallisi'nde Fiat Egea Ralli aracının direksiyonunda olan Fatih Kara, tum bu sureci ozetleyerek, bu seneki ralliye nasıl hazırlandığını anlatıyor: "Marmaris Rallisi, gerek takımlar gerekse pilotlar acısından sezonun en onemli yarışı. Kendini kanıtlamış olan otomobilimiz Fiat Egea’ya guveniyoruz. Hedefimiz; Tofaş’ta uretilmekte olan Egea’dan bir ralli otomobili yapmaktı. Bunu yaparken de en uygun fiyatlı, ulaşılabilir ve en sağlam otomobili uretmek amacıyla yola cıktık. Bu hedefimizi gercekleştirdik" "Fabrika takımı olmanın da avantajı ile hareket ediyoruz. Otomobilde kullandığımız parcaların neredeyse tamamı standart Egea parcaları ki bu da maliyeti onemli olcude etkiliyor. Yakın rakiplerimizi otomobillerinin cok daha uygun maliyetli olan Fiat Egea ralli otomobilimizle, aynı parkurları zaman zaman onların onunde bitirebiliyorsak sanırım doğru yoldayız" "Biz pilotlar, bu yarışın oneminin farkındayız. Ralliden beklentim; Fiat Motor Sporları takımı olarak hepimizin finiş gormesi ve keyifli bir yarış gecirmemiz" "Marmaris Rallisi ozelinde, otomobilimizde buyuk bir değişiklik soz konusu değil. Yarışa sadece otomobilimizin yuksekliğini biraz değiştirerek giriyoruz. Haricindeki her şey diğer yarışlarla aynı. Onumuzde uzun ve cok sıcak hava şartlarında koşulacak etaplar var. Takım olarak ozveriyle ve dikkatle hazırlıklarımızı yapıyoruz" "Bu noktada Fiat markasının genclere verdiği desteğe değinmek isterim. Yarış Fiat catısı altında yarışmakta olan genc pilotlarımız acısından da muthiş bir tecrube olacak. Marmaris’te yarışacak olan Onat ve Buğra’ya benim daha onceki tecrubelerimin faydası olacağına inanıyorum. Her ikisi de cok yetenekli. Ozellikle Onat’ın yaşam bicimi ve bu spora verdiği kıymetten dolayı cok mutluyum" 2017 TOSFED yıldızını arıyor galibi Onat Telkanar icin ise uluslararası platformda duzenlenen bu yarış buyuk onem taşıyor ve pilot olarak o da bunun farkında. "Oncelikle Co-pilotum Efe ile kariyerimizdeki gireceğimiz en buyuk yarış. Bize verilen bu imkanı cok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yarış bizim icin tek gun. Etaplar cok uzun olduğundan hem mental hem de fiziksel kondisyonumuzu arttırmak icin beraber sabahları koşuyoruz" "Aynı zamanda simulasyon uzerinden calışıyoruz.Marmaris Rallisi’nden beklentimiz ve hedefimiz ise yarışı bitirmek. Ek olarak 3’unculuğunu surdurduğumuz Turkiye Gencler Şampiyonası icin değerli puanlar alarak hafta sonunu iyi kapatmak" İnternet Haber